![]() |
Odp: Senacka Business Park - by Mexiss
A wiec to ty byles tym, co napisal mi o tym na moim fanpage'u na fejsie. Przynajmniej to jest juz jasne
Coz projekt jest genialny. Swietna bryla oraz otoczenie. Wnetrza rowniez mi sie podobaja. Wszystko idealnie sie ze soba komponuje i co wazniejsze pasuje do Bridgeport Wszystko dopiete na ostatni guzik. Naprawde jestem pod wrazeniem :) Z czystym sumieniem 10/10 Ile czasu zajelo ci budowanie takiego cuda? :D |
No dobrze to i ja skomentuję :). Po pierwsze to jestem pod wrażeniem ogromu budowli i ilości pracy jaką musiałeś w nią włożyć, ale całemu kompleksowi brakuje charakteru. Chodzi mi tu głównie o elewację - żółty tynk bardziej pasuje do jednorodzinnego domku niż biurowca. Większość ścian i tak zajmują okna więc mogłeś wybrać coś bardziej zdecydowanego (może metalowe panele, albo beton?). Nie podoba mi się też zagospodarowanie terenu przed budynkiem. Za dużo się tam dzieje. Parking z bramkami itd. są OK, ale wywaliłbym stamtąd palmy w doniczkach i krzewy i dał coś bardziej stonowanego, w klimacie BP. Z tego co widzę biura miały nawiązywać do drewna na elewacji, więc nie mam zastrzeżeń. Z takich kosmetycznych rzeczy to zmieniłbym windy na bardziej nowoczesne (sam mam takie w grze, mogę dać Ci linka jeśli chcesz) i pokrycie dachu na coś ciemnego (papę?). Nie chcę żebyś odniósł wrażenie że piszę złośliwie, bo naprawdę widzę ile pracy musiałeś w to włożyć, ale są pewne niedociągnięcia, które warto poprawić :).
100! |
Cóż, projekt ciekawy, pracochłonny, ale niekoniecznie dopracowany. Mi najbardziej rzucają się w oczy niedociągnięcia, i takie zwyczajne niedoróbki, które nie są spowodowane błędami, ale niestarannością. Wszystko wydaje się puste i niedokończone. Zewnątrz panuje wrażenie, jakby budynek był opuszczony, albo jeszcze nie oddany do użytku. Bryła niby ciekawa, ale jej "ciekawość" wynika jedynie z dodatków, a nie z samej jej konstrukcji, która jest nudna jak lekcja historii. Takie moje zdanie, miewałeś lepsze projekty :)
PS. Studiujesz architekturę? |
@Don_Sheogorath: na facebooku najlepszą formą reklamy jest wysyłanie linków ze zdjęciami, daj znać która strona była Twoja a Ci chętnie zareklamuję :)
Czas budowy łącznie z projektem i poprawkami oraz w przerwach budową obiektu obok zajął mi ok. 4 miesięcy @Qwerty: stosuję jasne dachy ze względu na to iż biel najlepiej odbija promienie słoneczne :) bardzo dziękuję za nową windę, zapewne spotkasz ją w którymś z najbliższych projektów :) @Gio: nie studiuję architektury, choć myślałem o tym - jestem na kierunku również związanym z nieruchomościami - gospodarowaniu nieruchomościami; co do wykończenia to niestety dużym minusem są puste powierzchnie, niestety mój komputer ledwo pracował w przypadku tego budynku w takim stanie a co dopiero gdybym go załadował masą wnętrz, choć jeszcze coś pewnie dorobię w budynku :) Dziękuję za opinie, czekam na kolejne :) |
wow, szczena opada. Naprawdę świetny, nono..łau :O ja w życiu bym niczego takiego nie zbudowała O_o
nie wiem co mogę jeszcze napisać, więc.... błagam, daj do pobrania! |
Dokładnie, szał. Jest cudnie, podziwiam Cię, że chciało ci się robić:) Niesamowite i robi wrażenie.
|
Ja również jestem pod wrażeniem skali tego projektu. Mimo to budynek nie do końca mi się podoba. Kolorystyka bryły jest naprawdę nieudana, a jasne okna wyglądają po prostu źle.
Sam pomysł na kształt budynku bardzo dobry, ale kolorystyka zespuła efekt. Projekt pozostawiam bez oceny, bo sam do końca nie wiem co o nim myśleć. Pozdrawiam i życzę weny;) |
@easey: dzięki za opinię, czy któraś z części będzie do pobrania to się okaże - na razie wychodzą MEEEGA paczki po 500mb :)
@Horsez i Spectrum- dziękuję za opinię |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 14:51. |