![]() |
STORY FACTORY - g³osowanie
PREZENTACJA PRAC G³osowanie potrwa do 01.04.2013 do godziny 22-giej. Przypominam, ¿e nie mo¿na g³osowaæ na swoj± prace. Nie wolno równie¿ zdradzaæ, która praca jest czyjego autorstwa. ¯yczê wszystkim powodzenia! :) |
Odp: STORY FACTORY - g³osowanie
g³os na xxxxxxxxx
najlepsza praca ;) |
Jednak siê nie wyrobi³em, ale widzê, ¿e i tak chêtnych nie brakowa³o :) G³os oddam za chwilê, jak tylko przeczytam to wszystko xD
EDIT: G³os oddany, choæ nie by³o ³atwo. Mia³em ma³y dylemat pomiêdzy dobrym pomys³em, a piêknym jêzykiem. Mam nadziejê, ¿e która¶ z tych dwóch prac wygra :> |
¯a³ujê, ¿e nie mia³am czasu skoñczyæ tego, co zaczê³am. :C
G³os równie¿ oddam za chwilkê :) Powodzenia wszystkim. |
Jedna praca totalnie mnie rozwali³a xD I nie bardzo widzê nawi±zanie do fotki, ale mo¿e to wina tego, ¿e jestem dzi¶ nieprzytomna ze zmêczenia i mam bardzo s³abe kojarzenie... W kilku pracach bardzo rzucaj± mi siê w oczy literówki i b³êdy interpunkcyjne. Przed oddaniem ich na konkurs mo¿na by³o daæ do sprawdzenia znajomym nie z forum/rodzeñstwu itp. Mo¿e i czepiam siê pierdó³, ale to jednak konkurs i uwa¿am, ¿e w takich przypadkach warto zadbaæ o jak najlepsze wra¿enie, bo jak dla mnie, takie b³êdy wygl±daj± trochê niechlujnie, a praca zrobiona na szybko i tak na "odwal siê" :> Poziom jest do¶æ podobny, dlatego mam problem z oddaniem g³osu. Muszê przeczytaæ to jeszcze raz, bardziej przytomna i wtedy zdecydujê. Ale ogólne wra¿enie mam pozytywne, mimo ¿e ¿adna z prac nie powali³a mnie na kolana. I jestem zaskoczona liczb± uczestników, nie spodziewa³am siê tak wielu. ¯yczê wszystkim powodzenia, macie naprawdê bardzo równe szanse na wygran± i jestem ogromnie ciekawa, kto z was zwyciê¿y :) |
Pozwolê sobie skomentowaæ ka¿d± z prac.
I: Cytat:
Za du¿o wielokropków. Przecinki. Czytaj±c ten tekst nie mogê siê oprzeæ wra¿eniu, ¿e odchodz±ca dziewczyna jest w ci±¿y... Po prostu wszystko na to wskazuje :D Cytat:
Jakkolwiek rozwa¿ania i "analiza psychologiczna" to moja mocna strona, tak jestem na tym punkcie wyczulona i Twoja praca jest, moim zdaniem, pod tym wzglêdem przesadzona. Dra¿ni mnie to u¿alanie siê g³ównej bohaterki nad sob±. Tym gorzej, ¿e jest to wszystko "¶ci¶niête" w kilku zdaniach. II: Przera¿aj± mnie trochê te opisy. Jako¶ciowo s± to istne pere³ki, ale przesadzi³e¶/a¶ z ilo¶ci± ;) Pod koniec by³am ju¿ nimi zmêczona. W pierwszym momencie my¶la³am, ¿e wiem, co siê dzieje, ale im d³u¿ej nad tym my¶lê, tym bardziej dochodzi do mnie, ¿e jest w³a¶nie na odwrót. Nie uk³ada mi siê to w logiczn± ca³o¶æ, prolog za¶ powinien byæ w miarê prosty i przejrzysty - wprowadzaæ, ale nie rzucaæ "na g³êbok± wodê". Tu czytelnik stawia za du¿o pytañ - kim s± te postacie, co za uroczysto¶æ? III: Cytat:
Cytat:
Domy¶lam siê jednak, co mia³a¶ na my¶li, dlatego dopisanie kilku wyrazów w odpowiednim miejscu przywróci³oby prawdziwe znaczenie tego zdania ;) Cytat:
Mo¿e te¿ mia³a¶ okazjê widzieæ ten fragment (mo¿e i ca³y film?) i postanowi³a¶ to wykorzystaæ. Je¶li tak, to pogratulowaæ pomys³u ;) S± b³êdy w tek¶cie znanej wszystkim natury, ale generalnie t± pracê odbieram bardzo pozytywnie. IV: Zgrzyta mi tu zachowanie bohaterów. Chodzi o brak spójno¶ci miêdzy tym wszystkim. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jako nieobeznana z kultur± Wschodu, fragment jest dla mnie kompletnie niezrozumia³y. Poza tym, zak³adaj±c, ¿e ci±g dalszy by nast±pi³, o czym by³oby FS? Je¶li dobrze odgad³am, kto jest autork± tej pracy, to muszê powiedzieæ, ¿e trochê siê zawiod³am. Twój styl pisarski w zasadzie nie jest mi znany, ale, z wiadomych powodów, spodziewa³am siê czego¶ naprawdê "mega", co by mnie powali³o na kolana. Albo to mi siê zmieni³ gust. V: Bardzo ³adny wstêp. W zasadzie idealne wprowadzenie do tematu. Cytat:
Na przysz³o¶æ - je¶li ju¿ piszesz co¶ takiego po przecinku, staraj siê, ¿eby by³o to krótko ujête, np. " - ...! - zawo³a³a Kasumi zza zamkniêtych drzwi". Je¶li jednak zale¿y Ci na "pe³niejszym" opisie sytuacji, to fragment po drugim my¶lniku przenosisz linijkê ni¿ej, oczywi¶cie bez my¶lnika, i kontynuujesz opis, rozbudowuj±c go tym samym. Cytat:
Problem w tym, ¿e do prologu to nie bardzo pasuje :( Je¶li chodzi o tre¶æ sam± w sobie, to jest bardzo OK. Tylko, jak wspomina³am linijkê wcze¶niej, dobrze by to wygl±da³o w "normalnym" odcinku FS. Teraz tak ¶rednio. B³êdy siê trafia³y, ale tragedii nie by³o ;) I jeste¶ chyba drug±, no, mo¿e trzeci± osob±, któr± jestem w stanie zidentyfikowaæ po tek¶cie ;) VI: Nie, tak siê nie zaczyna opowiadania. Za szybko przelatujesz z jednej my¶li do drugiej. Momentami wrêcz siê "tracê" przy czytaniu tego. Zgubi³ pantofelek i bêdzie siê musia³ tam wróciæ?! :O:O:O:O No okej... Poza tym, jak siê to ma do zdjêcia? VII: £adnie, profesjonalnie, chocia¿ osobi¶cie denerwuje mnie to w ksi±¿kach, ¿e pocz±tki s± takie niezrozumia³e. Czytam, i czujê siê taka g³upia, bo nie bardzo wiem, o co chodzi. O ile niewiadomych, nowych nazw nie jest za du¿o, to pocz±tek jest dobry. Po przeczytaniu Twojego tekstu pozosta³o negatywne wra¿enie je¶li o to chodzi. Mi³o jednak przeczytaæ "co¶ innego", oryginalnego ;) No i niemal bezb³êdnego! Tylko, w³a¶nie - znowu siê to nijak ma do w³a¶ciwego zadania konkursowego. Ogó³em - podoba mi siê poziom prac. Lata wcze¶niej by³ on do¶æ zró¿nicowany. Teraz widzê, ¿e panuje moda na "artystyczne" pisanie i szanse siê wyrównuj± tym samym ;) Powodzenia, bo ka¿dy z tych prologów ma w sobie co¶ urzekaj±cego :) Btw, szkoda, ¿e na forum nie dzia³a kod [spoiler] :( |
Sama nie zd±¿y³am nades³aæ pracy, ale widzê, ¿e uczestników i tak jest sporo. :) Wszystkie prace by³y bardzo ciekawe, zag³osowa³am na najlepsz± wg. mnie. :)
|
Ze wzglêdu, na brak forum w ci±gu ostatnich trzech dni, przed³u¿am g³osowanie do 6 kwietnia, godz. 22-giej.
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 00:17. |