![]() |
Odp: Dom dla rodziny by Io
Radziłabym zdjęcia w takim razie zmniejszyć, bo osobiście nie chcę mi się otwierać każdego zdjęcia osobno :x
|
Właśnie to robię ._.
|
To ja może ocenię...
Wady zdecydowanie przewyższają zalety, no ale każdy kiedyś zaczynał od tworzenia takich 'potworków' ;) Jeśli się zastosujesz do poniższych rad, to wyjdziesz na ludzi :D 1. Za duże pomieszczenia!!! (To bardzo częsty błąd wśród początkujących budowniczych) Powinny być trzy razy mniejsze... Wyobrażasz sobie w realnym życiu pokój o powierzchni szkolnej sali gimnastycznej? Rób pokoje takiej wielkości jak w prawdziwym życiu ;) 2. Rób zdjęcia BEZ tzw. żabiej perspektywy, czyli bez oddalania widoku klawiszem '-' 3. Światło. Tak ustawiaj lampy, żeby wszystko było ładnie oświetlone. 4. Pobaw się kratorem stylu, pościągaj jakieś fajne dodatki z sieci, pooglądaj prace innych, no i trenuj ;) Z każdym kolejnym domem powinno byc lepiej, czekam na kolejne twoje prace ;) |
Zbyt duże pomieszczenia, które w dodatku są zbyt skromnie urządzone to z pewnością największa wada. Kolejną jest... maxis. Używanie CC w domach daje dużo fajniejszy efekt niż plastikowe, nijakie, niepasujące do siebie meble od maxisa. Dla mnie osobiście już brak mebli z internetu dyskredytuje dom, bo nigdy nie widziałam żadnego urządzonego w maxisie, który by mi się podobał. Pościągaj meble i dodatki z internetu i popraw oświetlenie. Popracuj też nad doborem kolorów i wzorów.
|
Największym minusem tego domu jest nieumiejętne zaaranżowanie wnętrz. Brak stylu, spójnej kolorystyki + to wszystko, co zostało wymienione w komentarzach powyżej.
Do poprawy także kadrowanie zdjęć. Podłoga nie może być na pierwszym planie (u Ciebie zajmuje ona 50% każdego zdjęcia :P). Wyraźniej eksponuj umeblowanie. Bryła i ogród prezentują się lepiej, ale nieograniczona paleta barw wśród roślin, tworzy wrażenie kiczu. Nigdy nie stworzysz harmonii i stylu bez kolorystycznej selekcji. :) |
Nie będę oryginalna pisząc, że pomieszczenia są za duże i panują w nich pustki.
Moim zdaniem, to nie jest dom przeznaczony dla 4 osobowej rodzinki, ale, patrząc na np. korytarze, muzeum :) Długa droga przed Tobą, ale tak jak pisała marandile ćwicz i przeglądaj projekty, np. na tym forum, a załapiesz jak projektować fajne domki :) Powodzenia! :) |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 22:58. |