TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Cztery Żywioły (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=329)
-   -   Cztery Żywioły 2013/2014 - zgłoszenia (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=66092)

Charionette 11.11.2013 18:56

Cztery Żywioły 2013/2014 - zgłoszenia

3. Zgłoszenia
Zgłosić się może każdy użytkownik forum The Sims. Są jednak dwa warunki:
a) minimum wolnego czasu
Jeżeli go nie masz – nie zgłaszaj się. Będziesz tylko opóźniać i osłabiać pracę drużyny.
b) musisz napisać zgłoszenie, odpowiadając na pytania:
1. Dlaczego chcesz wziąć udział w konkursie?
2. Jakie gry z serii The Sims posiadasz?
3. Jakie umiejętności posiadasz*?
*umiejętności typu: budowanie domów, robienie zdjęć itd.
Przydzielanie do drużyn będzie losowe. Jednakże dwa ostatnie punkty są wyjątkowo ważne, ze względu na możliwość podzielenia przy losowaniu kandydatów na poszczególne kategorie, by uniknąć sytuacji, gdzie w drużynie będą np. sami uzdolnieni architekci czy literaci.
Liczba osób w jednej drużynie zależy od liczby zgłoszeń. Można w podaniu napisać, do której chce się należeć drużyny (koniecznie z uzasadnieniem), lecz czy prośba zostanie pozytywnie rozpatrzona, zależy od nas.
Ci, którzy się nie dostaną, aczkolwiek wątpię, aby były takie osoby (zależy od liczby chętnych), zostaną wpisani na listę rezerwowych, by w razie czego zastąpić kogoś z jakiejś drużyny.
Zgłaszać się można do dnia 21.11.2013 do godz. 21:00.

Lubie 11.11.2013 19:54

Odp: Cztery Żywioły - zgłoszenia

Zgłaszam się gdyż iż ponieważ bardzo lubię ten konkurs. Mimo szkoły (i aktualnie braku czasu) znajdę dziennie 2godziny dla drużyny. Mam sentyment do tego konkursu i aż szkoda, by go tak zwyczajnie olać. c;

Mam tylko TS3, ale za to wszystkie dodatki, + naprawiam folder z wielką ilością CC.

Umiejętności, według mnie całkiem dobrze radzę sobie z budową domów, rysowaniem, grafiką, czy robieniem zdjęć w grze (i ich obróbką). Nie umiem kompletnie pisać.

;)

EDIT: ciach
EDIT3: UGH. chce byc w druzynie z Keniaczem. Proszeproszeproszee.

Pink Panther 11.11.2013 19:58

Zawsze chciałem wziąć w nim udział, ale niestety do tej pory nie było mi to dane ;P Zresztą lubię konkursy drużynowe, w których można lepiej poznać znajomych z forum itd. :)

The Sims 1 i wszystkie dodatki oprócz Światowego Życia oraz The Sims 3 + Kariera, Wymarone Podróże, Po zmroku, Miejskie Życie, Cztery Pory Roku, Diesel, Studenckie Życie, Impreza w plenerze, Rajska Wyspa, Pokolenia, Nie z tego świata, mam też The Sims Średniowiecze :)
TS2 niby mam, ale nie działają ;/
No i sporo zestawów Store :)
e: No i nie wszystkie zainstalowane ;P

3. Jakie umiejętności posiadasz?

Myślę, że mam duży talent literacki. Poza tym lubię robić zdjęcia w Simsach i wymyślać jakieś chore losy dla Simów rodem z Trudnych Spraw.

e: I jeśli to możliwe chciałbym dostać się do drużyny ziemi - głównie ze względu na opiekunkę, z którą chyba mam najlepsze relacje spośród innych opiekunów :) A widzę, że chętnych nie ma zbyt wielu :D

Meryam 11.11.2013 20:11

Ponieważ brałam udział dwa lata temu i była to dla mnie niezwykła rozrywka, możliwość poznania bliżej niektórych ludzi, a ponadto okazja, by pokazać swoje umiejętności i nauczyć się pracować w grupie. Chciałabym to powtórzyć :)

Aktualnie żadnych nie mam zainstalowanych, ale w ostateczności mogę zainstalować TS2 ze wszystkimi dodatkami ;)

Mogę się wykazać graficznie, obróbka zdjęć, a nawet filmów itd. to definitywnie coś dla mnie, a poza tym mogłabym pisać (wymyślanie historii zawsze spoko), dawać nowe pomysły i szukać dodatków potrzebnych do wykonania zadania. Kiedyś zajmowałam się architekturą, więc mogłabym również pomagać przy budowie budynków, jeśli byłoby to konieczne.

Cieszy mnie, że posiadanie gry nie jest już koniecznym wymogiem :3

Jeśli można prosić, mam ogromny sentyment do wódy, ojć, wody, mogę mogę mogę? *robi słodkie oczka*

Fallen 11.11.2013 20:23

Ponieważ ten konkurs jest jednym z moich ulubionych. Ostatnia edycja była genialna, miałam okazję poznać/zbliżyć się do wspaniałych ludzi i mam nadzieję, że teraz też tak się stanie :3

The Sims 2 + wszystkie dodatki oprócz Czasu Wolnego i akcesoria Na Święta.

Lubię robić zdjęcia w simsach, mogłabym zająć się budową domów, tworzeniem simów i pisaniem opowiadań.

Najbardziej odpowiadają mi Powietrze i Woda, chociaż atmosfera między członkami drużyny Ognia w tamtym roku była WSPANIAŁA, jednak nie ma szans, żebyśmy spotkali się w starym składzie.

Liv 11.11.2013 21:01

Bo chcę wygrać :D
A tak na serio, czuję potrzebę rywalizacji z innymi :) No i może w końcu skończyłoby się moje bezproduktywne siedzenie przy kompie xD Rozrywka i współpraca z userami swoją drogą :)

TS: podstawa + wszystkie dodatki oprócz Abrakadabry
TS2: podstawa + wszystkie dodatki + akcesoria: Szyk i Elegancja, Moda z H&M, Kuchnia i Łazienka, IKEA, Impreza
TS3: podstawa + Pokolenia, bez Store

Mocne strony: budowanie domów, pisanie opowiadań, tworzenie simów, robienie dobrych zdjęć i ich podstawowa obróbka, znajdowanie wszelkiego rodzaju CC.
Słabe strony: programy graficzne (bardziej skomplikowana obróbka zdjęć), kręcenie filmików w grze, bardzo podstawowa znajomość TS3, tworzenie własnych obiektów bądź recolorów.

Macie prawo nie brać tego pod uwagę, ale zważywszy na to, że w pierwszych dwóch edycjach 4Ż byłam opiekunką Powietrza, BARDZO zależy mi na tym, żeby do tej drużyny właśnie trafić. Za przychylne ustosunkowanie się do mojej prośby z góry dziękuję :)
+ Najtfol chciałby być ze mną w drużynie, a ja chciałabym być w drużynie z Najtem - nie rozdzielajcie nas :<
My to prawie takie papużki nierozłączki ;p

Shiver 11.11.2013 21:01

Brałem udział w 4Ż w zeszłym roku i świetnie się bawiłem, poznałem lepiej userów z mojej drużyny, no i też była to okazja do wykazania się na różnych płaszczyznach :)

Wszystko z TS2 i prawie wszystko (bez Słodkich Niespodzianek, Skoku w Przyszłość i chyba jakiś akcesorii) z TS3. Pełną kolekcję TS1 też jeśli będzie potrzebna ;)

Jestem w sumie dość uniwersalny. Najlepiej mi idzie z budowaniem domów, ale mogę też robić zdjęcia, simy, z jakąś prostą obróbką zdjęć też nie powinno być problemu :> Pisanie raczej odpada, a kręcenie filmów to już kompletnie nie moka bajka.

Drużyna jest mi obojętna. W zeszłej edycji było mega w Ogniu, ale lubię zmiany więc mogę trafić gdziekolwiek ;)

Privilege 11.11.2013 21:07

1. Bo przeglądając archiwum tego konkursu stwierdziłam że to wspaniała sprawa w którą warto się zaangażować. Czasu mam dużo. Będzie to dla mnie włamanie od zdarzeń które zawladnęły moim życiem i pomoc w zapełnieniu pustki która męczy mnie codziennie.

2. Posiadam wszystkie dodatki i akcesoria do The Sims 2.

3. Umiem pisać fajne teksty (wygrałam parę konkursów np. na felieton, scenariusz itp.), mogę napisać komedię, sensację lub kryminał. Umiem tworzyć jako takich simów (lepiej mi idzie w ts 3 ale aktualnie nie odpalają mi na komputerze) i nawet jako tako wychodzą mi ogrody. Posiadam umiejętności obrabiania w Photoshopie i gimpie a nawet w paintcie. Bardzo lubię też dobierać simsom ubrania i dodatki.

Bardzo proszę o rozpatrzenie mojego podania o bycie w drużynie z Perplem :)

Luflee 11.11.2013 21:10

Kiedy zobaczyłam jak inni świetnie się bawią uznałam że muszę spróbować.

The Sims 2 + Własny Biznes, Cztery Pory Roku, Osiedlowe Życie, Podróże, The Sims 3 + Wymarzone Podróże, Nowoczesny Apartament.

Mogłabym zająć się tworzeniem simów lub spróbować obrabiać zdjęcia.

Perplexité 11.11.2013 21:15

Bo w sumie nigdy nie startowałem w podobnym konkursie
a dodatkowo możesz uda mi się lepiej poznać co po niektórych użytkowników
dodatkowo powiem że patrząc sie na wszystkie edycje tej zabawy,zauważyłem że jest ona bardzo ciekawa ;)
a pozatym jako uczeń dość słabej szkoły,czasu mam naprawdę dużo :smile:

posiadam wszystkie częsci The Sims 2
lecz niestety obecnie nie mogę w nie grać,z powodu braku czytnika dvd!
co odrazu kasuje mnie z możliwości robienia zadań pod The Sims!

posiadam takie zdolnośc jak Priv,coraz lepiej mi wychodzi pisanie tekstów na ocenę itd...
jestem kreatywny jeśli chodzi o takie sprawy,więc zglaszam sie do zadań literackich
w nich czuje sie najlepiej :D
bym zapomniał mogę pomagać także w przerabianiu zdjęć,bo to też jako tako umiem :cool2:
i podpowiadać jak w czymś będzie problem :redface:

Bardzo proszę o rozpatrzenie mojego podania o bycie w drużynie z Privcią :*

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 10:58.