![]() |
Cztery Żywioły 2013 - Zadanie Czwarte
[IMG]http://i42.************/11j88aw.png[/IMG] [IMG]http://i41.************/slpa8j.png[/IMG] Napisz miłosne fotostory! Wymagania: 1.Zadanie polega na stworzeniu miłosnego fotostory. Puśćcie wodze fantazji i stwórzcie dowolne opowiadanie. Jedynym ograniczeniem jest motyw miłości (np. rodzica do dziecka, platoniczna,itp.), który po prostu musi się tam znaleźć. Reszta zależy od Was – może być śmiesznie, strasznie lub ckliwie. Nie przekraczajcie jednak granicy dobrego smaku (żadnych żartów na tle rasistowskim, religijnym, itp. oraz żadnych podtekstów seksualnych - scen seksu na zdjęciach, dwuznacznych rozmów, zdjęcia całujących się i przytulających się simów są dozwolone pod warunkiem, że simowie są ubrani!). 2.Zdjęcia mogą być wykonane albo w TS2 albo w TS3. Wymagane jest tylko jedno fotostory. Nie można mieszać gier (czyli nie można zrobić części zdjęć w TS2 i części w TS3). 3.Fotostory może zawierać maksymalnie cztery zdjęcia - w tym również kolaże. FS musi zawierać min. 1 zdjęcie. 4. Tytuł nie liczy się do wymaganej liczby wyrazów (tak samo logo nie liczy się do wymaganych zdjęć). 5.Tekst nie może przekroczyć 1000 słów (wyrazów). Spójniki,liczby, znaki interpunkcyjne oddzielone spacjami, np. w dialogach " Cześć. - powiedział", itp. liczone są jako wyrazy. 6.Do wykonania zdjęć można używać dodatków nieoficjalnych, póz, hacków i modyfikacji. 7.Obróbka graficzna jest dozwolona, jednak pamiętajcie, że na zdjęciach ma być widać, że to simy. 8.Zabrania się umieszczania na zdjęciach znaków szczególnych wskazujących na to, czyjej grupy jest dana praca. 9.Maksymalny rozmiar zdjęć wynosi 800x600px lub 600x800px Opiekunowie drużyn muszą przesłać kompletną pracę do mnie, do 02.02.2014r. do godziny 19.00. Po tym czasie prace zostaną opublikowane oraz rozpocznie się głosowanie za pośrednictwem PM. Nie zostawiajcie prac nad zadaniem na ostatnią chwilę, gdyż czas na złożenie pracy nie będzie przedłużany. |
Odp: Zadanie Czwarte
Ja mam pytanie - mona zrobić zdjęcia w historiach? :>
|
Zanim zacznę się czegokolwiek czepiać po okazaniu się, że nasza praca jest nieregulaminowa/whatever...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czy "tekst" to wg regulaminu "zawartość posta przed wysłaniem", a więc także linki do zdjęć i znaczniki? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Uwaga językowa... Cytat:
|
Kenny - pozostańmy przy TS2 lub TS3
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A właśnie jeszcze jedno! Słowo nie równa się znak. Chodzi mi o to, jak ktoś będzie liczyl słowa w Wordzie. Słowo to wyraz. |
"wymagane jest tylko jedno fotostory" - czyli rozumiem, że można zrobić dwa? :D
|
Nie, Mery. Musi być tylko jedno fs :)
|
Ok, dobra.
Tylko taka drobna uwaga. Skoro myślnik się liczy jako słowo, to może liczmy też kropki, przecinki, średniki, wykrzykniki, znaki zapytania, itd.? Przecież to wszystko to znaki interpunkcyjne... Albo liczymy wszystko tak samo, albo nie liczymy nic, bo to jest lekka przesada ;) |
Czy nie mozna poprostu wstawic tekstu do worda? Tam jest napisane ile zostalo uzytych slow i tej liczby sie trzymajmy. Nie wiem po co usilnie komplikowac sobie zycie.
|
No właśnie w tym problem, że jak wstawiam do Worda to liczy mi same słowa, złożone z liter, a nie myślniki. Dopiero jak wciskam, zeby liczyło znaki to liczy wszystko, no ale to znaki, a nie słowa.
|
Ja to rozumiem tak.
Myślnik to znak, więc się nie liczy (nawet jeśli w dialogach, np. "- Cześć - przywitał się." Word go policzy to musimy go "odliczyć"). W przykładzie Bielsko-Biała zapewne chodziło o to, że myślnik łączy dwa wyrazy, ale liczymy go jako jeden. |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 04:57. |