![]() |
The Sims 1 Legacy - FAQ, problemy i porady
W związku z powstaniem nowej reedycji The Sims 1, dostępnej do pobrania w aplikacji EA/Steam/Epic Games Store postanowiłem stworzyć nowy temat aby ułatwić uruchomienie gry. :)
The Sims 1 Legacy można zakupić poprzez EA, Steam lub EPIC Games Store.
|
Odp: The Sims 1 Legacy - FAQ, problemy i porady
Mam problem z wyjazdem na wakacje: dzwonię po taksówkę na wczasy, ale kiedy podjeżdża i sim ma wsiadać to nagle wyrzuca go z taksy, samochód znika i nic się nie dzieje :|
Spotkał się ktoś z takim problemem? |
Hmm... Wypróbowałem taksówkę i u mnie działa w porządku. W innych rodzinach też to się dzieje?
|
Nie sprawdziłam :redface: może chłop jeszcze nie zasłużył na wakacje :wredny:
Ale chyba znalazłam potencjalną przyczynę: ZWIERZAKI. Jak blokują drogę taksówce to dzieją się takie rzeczy. |
Niestety mimo wskazówek nie działa. możliwe że dlatego że mam win 8.1
|
A co dokładnie się dzieje?
|
Dziękuje za poradnik, przydał się. Grając w jedynkę doświadczyłam kilku rzeczy o których albo nie pamiętam że tak się dzieje albo są jakimś błędem. Kamerdyner uwielbia wchodzić i wychodzić przez drzwi w kółko godzinami. Mój sims jakby przerywa ciągle rozmowy z innymi simsami przez co nabijam mu towarzystwo poprzez głaskanie zwierząt (co jest mega frustrujące, nawet na publicznych parcelach). No i co jakiś czas gra się wyłącza sama z siebie. Jeszcze nachodzi mi na siebie ekran ładowania taksówki/autobusu itd. na parcele publiczną.
O i nie mogę jeszcze przejść do następnego widoku okolicy.. |
wyskakuje okienko vulkan initialization failed
|
Cytat:
EDIT: w sumie to jeżeli masz Windows 8.1 to nawet jeżeli masz kompatybilną kartę, to masz niekompatybilnego Windowsa. The Sims 1 Legacy obsługuje Windows 10 i 11, starsze systemy nie są obsługiwane. Teoretycznie Windows 7 obsługuje API Vulkan, ale to zależy od sterowników do karty graficznej. Dla GPU NVIDIA sterowniki od 2016 roku wzwyż powinny obsługiwać API Vulkan, a AMD obsługuje Vulkan od 2018 roku. Najlepiej zainstalować najnowsze dostępne dla Windowsa 8.1. |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 15:03. |