TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   karta i directx9.oc (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=9002)

A.S.F. 08.10.2004 14:50

karta i directx9.oc

Sorx że zakładam ten temat chodź było już mnóstwo tego typu.Ba już pisałam w innych tematach i żadna z rad nie okazała się skuteczna nawet format c: .Mam pirata (nie wszystkich stać na oryginała! xP ) ale nawet jak sobie pożyczyłam orginała od osoby której działa to oczywiście jest to samo :(. Jak chcę włączyć grę pojawia się komunikat po angielsku że chyba sterownik karty graficznej i directx 9.oc nie dzialają razem i że muszę ściągnać aktualizację do karty. No więc jak w końcu udało mi się ściągnąć i zainstalować najnowszą aktualizację to... dalej to samo buu ;((( A wszystkie wymagania gry mam spełnione..... Pomóżcie już od 1,5 miesiąca próbuje zrobić coś żeby zadziałało. A przpuszczam że nawet gdybym kupiła sobie oryginała to było by to samo... Pomóżcie ;( aa jakby co to karta GeForce 4 no to chyba powinno odpalić... ale mam powalony komp

uno 08.10.2004 14:58

Cytat:

Napisał A.S.F.
Sorx że zakładam ten temat chodź było już mnóstwo tego typu.Ba już pisałam w innych tematach i żadna z rad nie okazała się skuteczna nawet format c: .Mam pirata (nie wszystkich stać na oryginała! xP ) ale nawet jak sobie pożyczyłam orginała od osoby której działa to oczywiście jest to samo :(. Jak chcę włączyć grę pojawia się komunikat po angielsku że chyba sterownik karty graficznej i directx 9.oc nie dzialają razem i że muszę ściągnać aktualizację do karty. No więc jak w końcu udało mi się ściągnąć i zainstalować najnowszą aktualizację to... dalej to samo buu ;((( A wszystkie wymagania gry mam spełnione..... Pomóżcie już od 1,5 miesiąca próbuje zrobić coś żeby zadziałało. A przpuszczam że nawet gdybym kupiła sobie oryginała to było by to samo... Pomóżcie ;( aa jakby co to karta GeForce 4 no to chyba powinno odpalić... ale mam powalony komp

Powiedz dokladnie jaki blad sie pojawia. Po angielsku.

A.S.F. 08.10.2004 15:26

"Failed to enumerate any DirectX9 compatible graphic adapters in this system!

Please make sure you have a DirectX9 compatible graphics adapter and have installed the lates manufacturer provided driver.

The application will now terminate... "

A.S.F. 10.10.2004 15:46

Dobra , wiem nie mówcie mi że nie wolno pisac post pod postem ale tyle nowych tematów się zrobiło że ten znalazł się na 4 stronie... Uno11 poradził mi żebym usunęła directX i zainstalowała jescze raz directx9 . Niestety nie pomogło.. czy jest tu jeszcze ktoś na tyle dobry i inteligenty żeby mi pomóc? :shutupa: :lit: :help:

simOmaniak 10.10.2004 15:51

Poprostu twoja karta graficzna nieobsługuje DirectX! - choć moge sie mylić - napisz jaka masz kartę! Np. ja mam GeForce 2 MX i u mnie jest obsługa DirectX.

A.S.F. 10.10.2004 15:53

Ge force 4 mx 440

simOmaniak 10.10.2004 15:59

Cytat:

Napisał A.S.F.
Ge force 4 mx 440

Oto komunikat przetłumaczony przez moją łamaną angielszczyznę :) :

Nie potrafię wyliczać wszelkich zgodności. DirectX9 nie są kompatybilne graficznie łączniki w tym systemie! Proszę się upewnić czy macie *DirectX9* kompatybilne grafika łącznika i zainstalował późnego producenta karty graficznej. Teraz będe kończyć.

A więc tak jak mówiłem niemasz kompatybilnej karty z DirectX albo coś jest uszkodzone.

A.S.F. 10.10.2004 16:13

kurde.. i co ja mam teraz zrobic? przecież mam najnowsze sterowniki z oficjalnej strony nvidia i sprawdzałam w dxdiag zgodność directx i mojej karty graficznej i wszystko było cacy.. :( ja to mam pecha

Eveline 10.10.2004 16:18

Cytat:

Napisał simOmaniak
A więc tak jak mówiłem niemasz kompatybilnej karty z DirectX albo coś jest uszkodzone.

Kompatybilna jest na 100% musi więc być jakiś błąd. Mam tę samą kartę i działa idelanie. A który direct wgrywasz? Ten, co był na płycie z grą? Bo jeśli inny, to może z nim jest coś nie tak :O

A.S.F. 10.10.2004 16:27

heh no właśnie to jest nadziwniejsze że jak chce zainstalować ten directx z płyty to wysklakuje mi komunikat że "interfejs directx nie może znaleźć pliku potrzebnego do instalacji" więc ściągałam z różncyh stron i ciągle to samo. A nie ma mowy o jakiś błędach na płytce bo pożyczyłam je sobie od kolesia któremu wszystko działa... :( A wymagania sprzętowe są spełnione...
Procesor Intel Celeron 1.7 GHz 384 ram karta graficzna GF 4 mx 440 direct 9c wolne miejsce na dysku 15 gb? coś jeszce? nie pamiętam.. no ale chyba wszystko spełnione... aa i win98

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 15:57.