View Single Post
stare 28.04.2009, 19:15   #14
Miksztain
Guest

Domyślnie Odp: "Podwójne życie" Bakury

Czas na FS'a
Nie mam za dużo zdjęć, ale obiecuję przy następnym FS'ie będzie ich więcej. Niektórych simów może znacie, ale następnym razem liczcie na moich własnych.
Szymon nie popisuję się japońskim ;] Czy według ciebie Serenity(czyt. Sereniti) i Tea(czyt Tea) to japoński? Zjapońszczyłem jedynie Bakurę ;] A tak w ogóle to chyba nie czytałeś bo to było tylko przedstawienie postaci. Oto pierwszy odcinek:

Odc.1 Wprowadzenie
Bakura, Serenity i Tea wprowadzili się. Jako współlokatorzy bardzo chętnie chcieli się poznać lepiej, ale zanim weszli do domu i zaczęli rozmowy przyszła ich powitać sąsiadka

-Witajcie jestem Majka-uśmiechnęła się czarnowłosa kobieta i wyciągnęła dłoń do Bakury. Bakura uścisnął jej dłoń
-Jestem Bakura. -Uśmiechnął się chłopak
-Ja Tea. Miło mi poznać - Przedstawiła się Tea
-A ja Serenity. - Rudowłosa się uśmiechnęła - Bakura jest z Japonii i my też, ale angielskiego pochodzenia.
-Hmm... ciekawe - Stwierdziła Majka - Nie macie nic przeciwko jeśli mój chłopak wpadnie nie? Zaraz przyjdzie tylko musi naprawić radio. Akurat się zepsuło.
-Jasne - Białowłosy chłopak się uśmiechnął - Wejdźmy do środka...
Weszli wszyscy do środka.
-Może pokażę Ci taras? - Zaproponowała Tea
-Jasne - zgodziła się Majka i wyszły.
Bakura miał właśnie pójść za nimi ugrillować Hot Dogi, lecz nagle złapał go straszny ból głowy. Zaczął cicho jęczeć z bólu. Serenity w końcu do niego podeszła.

-Coś się stało Bakura? - Spytała z troską
-Nie... nic takiego... lekka migrena - Opowiedział sam tak myśląc. To było jednak co innego. Otrząsnął się i poszedł na taras. Zaczął grillować Hot Dogi. Majka i Tea siedziały przy stole gadając. Czarnowłosa jednak zainteresowała się pierścieniem Bakury
-Co to? - Spytała wskazując na naszyjnik
-To? - Odpowiedział pytaniem wskazując na swoją ozdobę. - To Milenijny Pierścień. Egipski artefakt. Właśnie tam go kupiłem na wycieczce. Podobno ma nadprzyrodzone moce. To dość śmieszne, bo wygląda jak zwykły naszyjnik ze złota.
-Masz rację. - Majka wyglądała na bardzo zainteresowaną tym obiektem - Sprzedałbyś go?
-Nie. Jest dla mnie zbyt cenny. czuję do niego duże przywiązanie.
Dziewczyna skrzywiła się. Miała coś powiedzieć, ale przyszedł ktoś.
-Cześć Majka. Już naprawiłem to radio. - Oświadczył chłopak i spojrzał na Teę oraz Bakurę. -Cześć. Jestem Marek.
Marek po zapoznaniu się ze wszystkimi zaczął opowiadać kawały, żeby rozluźnić atmosferę. Gdy tak wszyscy się dobrze bawili przy tym Bakura coś poczuł. Był to jakiś dziwny zapach. Przypomniał sobie o Hot Dogach, które przyrządzał. Gdy tylko otworzył pokrywkę Grilla buchnął dym. Wszyscy zaczęli się lekko dusić, ale po chwili dym się rozwiał.
-No dobra... przynajmniej będą chrupkie... - Stwierdził białowłosy i zaczął podawać Hot Dogi.

-Bleh... Nie przełknę tego. Idę potańczyć. - Zakaprysiła i poszła do kuchni potańczyć przy radiu. Reszta została. Najwidoczniej Majka, Marek i Serenity lubili spalone Hot Dogi. Usiedli przy stole i zaczęli rozmawiać. Miło im się mówiło o ich światopoglądach i o swojej przeszłości. Gadali tak z godzinę podobnie jak Tea tańczyła w najlepsze.

W końcu poczuła się zmęczona i usiadła. Gdy tak rozmyślała w końcu wpadła na pewien pomysł
-A Gdyby tak pracować jako tancerka? Fajnie by było... Albo założyć swój zespół...
Tymczasem Serenity i Bakura żegnali się z Markiem oraz Majką.
-Hej Bakura... Mógłbyś jutro przyjść do parku o 12 w nocy? Sam... - Spytała dość dziwnym tonem.
-To trochę późno, ale cóż... ok. - Odpowiedział trochę zdezorientowany.
W końcu pożegnali się ze sobą wszyscy.
Co się stanie z Bakurą i Majką? Co z tajemniczym Yami Bakurą i co jest przyczyną bólu głowy Bakury Ryou? Tego dowiecie się w następnym odcinku.

Następnym razem będzie dłużej... i ciekawiej

Ostatnio edytowane przez Miksztain : 06.05.2009 - 06:26
  Odpowiedź z Cytatem