Cytat:
Napisał Patiglr
Jeśli jednak źródło mojego problemu nie ma związku ze sterownikami prosiłabym o wyjaśnienie, jaki jest tego powód.
Parametry:
System: Windows XP Professional
Dodatek Service Pack 3
Komputer: 1.67 GHz, 512 MB RAM, DirectX 9.0c mam
Karta graficzna: Radeon 9000 i Radeon 9000 Secondary (nie wiem czemu pisze, że dwie?)
|
Szkoda, że nie podałaś jeszcze parametrów związanych z wolnym miejscem na dysku/dyskach, ale nieważne.
Dwie karty graficzne masz dlatego, że płyta główna w komputerze ma swoją własną, zintegrowaną kartę graficzną i w tej chwili pracują dwie karty obciążając przy okazji dodatkowo komputer i zabierając niepotrzebnie pamięć RAM. Zakładam, że monitor masz podłączony do tej "zewnętrznej" karty dlatego należałoby wyłączyć tę zintegrowaną. W pierwszej kolejności należy sprawdzić i ewentualnie zmienić ustawienia w BIOS-ie komputera a póżniej korzystając z menadżera urządzeń odinstalować zintegrowaną kartę. Pozwoli to na zaoszczędzenie ok 100 MB pamięci RAM, której i tak nie masz za dużo. Dobrze by było - ale to już zależy od wolnego miejsca na dysku ustawić wielkość pamięci wirtualnej na maksymalną zalecaną wielkość - wartości min i max powinny być te same. Może nie jest to ekonomiczne rozwiązanie ale rezerwuje dla systemu odpowiednią ilość miejsca na dysku.
Cytat:
(...)Wchodzę i wyskakują dwa okienka, a z jednego z nich mało co rozumiem i już nie chodzi o to, że po angielsku. "Warning! Microsoft .NET Framework 2.0 is required to run ATI Catalyst Control Center. Please download and install the software from Microsoft's website." ?!
|
Kłaniają się aktualizacje systemu Windows. Oprogramowanie Microsoft .NET Framework nie jest wprawdzie poprawką systemową ale wymagane jest przez coraz więcej programów więc dobrze jest je mieć. Na stronie Windows Update sprawdź wszystkie - również te opcjonalne poprawki i zainstaluj je. Musisz tylko mieć oryginalnego Windowsa, chociaż niekoniecznie

Oprogramowania sterowników karty graficznej nie musisz rejestrować, zresztą Twój problem nie ma nic wspólnego ze sterownikami.
W momencie gdy gra Ci się zawiesi zostaw ją - nic nie rób przy komputerze. Sprawdź, czy po 10-15 minutach nadal jest zawieszona.