Odp: Wasze recenzje
Więc tak.Grafika,owszem,nieco lepsza od dwójki,ale grywalność o wieeele gorsza.
Gra jest monotonna.Nie ma pragnień i obaw,są tylko marzenia,których wcale nie musisz spełniać.Nie ma aspiracji,tylko cel życiowy.
Tryb tworzenia rodziny faktycznie full serwis,ale strasznie się przycina i trzeba poczekać parę sekund,aż się zmieni fryzura,makijaż czy biżuteria.
Fryzury takie sobie.Mało jest ładnych,normalnych fryzur.Ubrań też jest niewiele,mało różnych fasonów i ciężko znaleźć coś "na czasie".
Awansować w pracy jest bardzo ciężko.Zdobywanie umiejętności też jest trudne,bo musisz jechać do księgarni kupić książkę odpowiednią na Twój poziom wiedzy,no i można też chodzić na kursy. (moja simka chodziła na kursy tylko wtedy,gdy nie miała żadnych punktów w danej umiejętności.być może ma to jakiś związek,że trzeba najpierw zrobić kurs żeby móc się uczyć danej umiejętności,ale nie jestem pewna do końca)
Interakcje pomiędzy simami?Nie ma ich zbyt wiele,najczęściej wszystkie to rozmowy.I nie ma już panelu "pocałuj" "porozmawiaj o" "zabawiaj" "baw się".Są opcje "przyjazne" "romantyczne" "zabawne" "wredne".Jest tylko jeden rodzaj pocałunku!Potrzeba towarzystwa spada powoli,więc można tylko co jakiś czas dzwonić do znajomego i nawet nie trzeba się z nim spotykać,bo i tak nie ma zbytnio co z nim robić ^^
Gra jest STRASZNIE pamięciożerna.Mam dobry komputer,a i tak na średnich ustawieniach gra się zacina.Najgorzej jest na niskich ustawieniach,ponieważ wtedy wszystko zamienia się w jedną wielką plamę.
Mebli jest strasznie mało.Łóżek na przykład jest tylko 7-8.Ogółem to twórcy olali różnorodność mebli,wierząc że graczom wystarczy opcja "twórz styl".
A propo tej opcji.Może się wydawać niektórym wspaniała,ale dla mnie to pic na wodę.Wszystko w jednym pokoju takie samo?Nawet nie wiecie,jak to brzydko wygląda.No ale co kto lubi ;p
No i ten brak możliwości ujrzenia wnętrz budynków!!Największy minus tej gry!Pozostaje nam tylko wierzyć,że twórcy udostępnią to w jakimś dodatku.
Podsumowując,gra nie warta swojej ceny.Niemniej jednak,jeśli wyjdą już do niej dodatki takie jak Cztery Pory Roku,Zwierzaki czy Czas Wolny,może się stać bardzo ciekawa.
Jednak jak na razie,strasznie mi brakuje w grze pór roku,zwierząt,więcej karier zawodowych (jest tylko 7),ogółem to simy nie mają zbyt wiele rozrywek (po pracy sim jest tak zmęczony,że nie ma już ochoty na żadne prace w ogródku/naukę/łowienie ryb),awansować jest strasznie ciężko,bo jakikolwiek niski wskaźnik na panelu potrzeb źle wpływa na ocenę pracy.
|