View Single Post
stare 22.05.2009, 18:34   #11
Ellie
Guest

Domyślnie Odp: Simki by Mizia

simka średnio udana, ale nie jest tragicznie. każdy musi jakoś zacząć (:
spójrz np. na moje początkowe szkarady! myślę, że gdyby porównać moją pierwszą simkę z ostatnią, to widać postęp.

rady (poudaję profesjonalistkę, która nie jestem xD):
1. rób w warsztacie - naprawdę, tam jest więcej opcji itd.
2. ściągaj bardziej profesjonalne, realistyczne dodatki (skiny, włosy, oczy, makijaż)
POŁOWA SUKCESU TO DODATKI! polecam mts2. a jeśli chodzi o włosy to peggy, rose...
3. staraj się zachowac proporcje. oglądaj zdjęcia, simy innych osób, posiadających wprawę (z tego forum np. simka1, figa, Pamela, Louise, Wikki). myślę, że możesz spróbować stworzyć simke podobną do kogoś, patrząc na jego zdjęcie. może to być dziewczyna znaleziona w google, ty, twój sąsiad, ktokolwiek.
4. rób zdjęcia SCREENEM. nawet jesli nie masz photoshopa. jeśli chcesz, możesz zrobić tak jak pisałam:
wpisz "plumbbobtoggle", kryształek zniknie.
potem ustaw kamere naprzeciwko dziewczyny, nacisnij "y" i klawiszami AWDS ustaw ladnie kamere,przybliż/oddal +/- i naciśnij PRINT SCREEN.
potem wklej do painta (ctrl+V), zapisz w png
a potem prześlij mi zdjęcie, a ja zobaczę, czy jest dobre, czy trzeba spłaszczyć w photoshopie.

to chyba tyle (:
uff.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.