Cytat:
Napisał Padzi
- jak już ktoś wcześniej wspominał - simy po pracy są strasznie zmęczone i nic im się nie chce robić. :/
|
Cytat:
Napisał Irbis
Zależy to od wielu czynników: osobowości sima, tego czy dana praca odpowiada mu, w jakim jest nastroju itp..
|
Cytat:
Napisał Padzi
Irbis - o czym ty w ogóle piszesz? najpierw zarzucasz mi że nie mówię prawdy a następnie udowadniasz że zmęczenie Sima jest zależne od jego charakteru. (jedno wykluczyło drugie)
ok, może moje simy mają taką osobowość że szybko się męczą i już.
|
Doskonale wiem o czym piszę i w mojej wypowiedzi nie ma żadnej sprzeczności.
Nie napisałam, że zmęczenie sima, zależy tylko i wyłącznie od jego charakteru. Zauważyłam jedynie, że sim zmęczony po pracy nie jest regułą i nie można tego traktować jako wadę gry.
Ten temat czytają osoby, które nie mają jeszcze gry i po przeczytaniu takiego typu informacji jak Twoja, gotowe są pomyśleć, że faktycznie simy po pracy nic nie chcą robić.
-------------------
Co do gry, sprawdziłam jak to jest z adopcją i jest bardzo podobnie jak w The Sims 2. Wybieramy wiek dziecka i może to być niemowlę, małe dziecko lub dziecko, ale wybieramy także płeć i sami wpisujemy dziecku imię.
laia4 wiek sima możemy sobie regulować sami w opcjach gry. Jest kilka "stopni" określających długość simowego życia. Krótkie: 25 dni, średnie: 50 dni, normalne: 90 dni, długie: 190 dni, epickie: 960 dni. Naturalnie dni dzieli się na wszystkie okresy życia. Ja aktualnie mam ustawione długie życie dla simów, można świetnie bawić i nie spieszyć się z osiąganiem celów życiowych czy szczytu kariery