View Single Post
stare 25.05.2009, 21:31   #51
unnami
Guest

Sad Odp: Zalety i wady The Sims 3.

Albo ja nie potrafię, albo schrzanili bardzo dobrą grę.

Już tłumaczę. The Sims 3 jest fenomenalna, szczególnie podoba mi się nakładanie tekstur na wszystko (dosłownie! No może próćz schodów, co trochę denerwuje...) oraz to, że gra po prostu zrobiłą się znacznie trudniejsza.

Ale brakuje (i to bardzo) mi jednej rzeczy. A mianowicie w The Sims 2 było tak, że robię rodzinę X, gram nią itd., potem robię rodzinę Y, wprowadzam ją obok rodziny X i czasem jedni odwiedzali drugich. Obie rodziny żyły w tym samym mieście. Sądziłem, że właśnie to zostanie rozwinięte do granic możliwości... a oni to usunęli. Miałem rodzinę X, a jak chciałem nową to robił się już nowy savegame z zupełnie nowym miastem. Owszem, mogłem wprawdzić "kopię" jednej rodziny do miasta z rodziną drugą, ale to nic nie dało. Moja rodzina X była po przejściach a mianowicie małżeństwo się rozbiło, ona wzięła drugi ślub i mieszkali we troje. Natomaist kopia którą chciałem dorzuć do miasta z wcześniejszą rodziną zawierala tzw. standard czyli to co na samym poczatku zrobiłem w CAS-ie. Czyli drugiego męża Simki nie było. Nie było także pieknego domu ktory im zrobilem.
Informacja nie akutalna, wynikała raczej z mojej niewiedzy, dziękuję Fizzly za wyjaśnienie, jak to zrobić (post pode mną)

Tak, The Sims 3 to wciąż gra fenomenalna, jednak ma mnóstwo wad. Przyzwyczajeni do tego wszystkiego, co dało nam The Sims 2 z wszystkim dodatkami możemy czuć się zagubieni... Gdzie półścianki, gdzie półpiętra... Gdzie windy... Gdzie te wszystkie meble?

Przeskok między 1 a 2 był coś jak przeskok między rokiem 1900 a 2000, natomiast między 2 a 3 to jakby jeden, może dwa lata do przodu...

Nie tak miało być !

Ostatnio edytowane przez unnami : 26.05.2009 - 17:37
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.