Jest taka możliwość. Też się zastanawiałem, jak to działa, bo prawdę powiedziawszy rozwiązane jest to dosyć dziwnie, ale to o czym mówisz - jeśli dobrze rozumiem - jest osiągalne. Wprowadzasz rodzinkę X, po czym wchodzisz w "Edytuj miasto". W trybie edycji wprowadzasz rodzinkę Y, zapisujesz. Grasz rodzinką X bądź Y (a nawet Z czy dalej

), w celu przełączania się między nimi, klikasz przycisk "Przełącz aktywną rodzinę". Gra zapyta o potwierdzenie (zeruje się wtedy licznik pragnień i obietnic, cokolwiek to znaczy w drugim przypadku). Po prostu aby wprowadzać nowe rodzinki i grać nimi na przemian, tudzież w czasie równoległym, trzeba korzystać z opcji edycji miasta. Upewnij się jeszcze, że opcja "Włącz postęp historii" jest włączona.
Screeny ilustrujące powyższe:
Edytuj miasto > Przełącz aktywną rodzinę
Opcje > Opcje gry (zakładka zębatek)
Ps. Zgadzam się, że pomimo minusów, TS3 jest fenomenalne!
Cytat:
Napisał Czerwona Truskawka
Zalety:
- podoba mi się tez porod malych dzieci, mozna urodzic w szpitalu lub w domu, i trwa to dlugo, a pozniej nowo narodzone niemowleta sa zawiniete w taki... kurde, zapomnialam jak to sie nazywa  no ale w cos tam sa zawiniete
|
...beciki? ;d W każdym razie nasunęła mi się jeszcze fajna sprawa urodzenia trojaczków. Wydaje mi się, że to dlatego opieka nad małymi dziećmi w TS3 jest taka uproszczona.