Cytat:
Napisał unnami
Ale brakuje (i to bardzo) mi jednej rzeczy. A mianowicie w The Sims 2 było tak, że robię rodzinę X, gram nią itd., potem robię rodzinę Y, wprowadzam ją obok rodziny X i czasem jedni odwiedzali drugich. Obie rodziny żyły w tym samym mieście. Sądziłem, że właśnie to zostanie rozwinięte do granic możliwości... a oni to usunęli. Miałem rodzinę X, a jak chciałem nową to robił się już nowy savegame z zupełnie nowym miastem. Owszem, mogłem wprawdzić "kopię" jednej rodziny do miasta z rodziną drugą, ale to nic nie dało. Moja rodzina X była po przejściach a mianowicie małżeństwo się rozbiło, ona wzięła drugi ślub i mieszkali we troje. Natomaist kopia którą chciałem dorzuć do miasta z wcześniejszą rodziną zawierala tzw. standard czyli to co na samym poczatku zrobiłem w CAS-ie. Czyli drugiego męża Simki nie było. Nie było także pieknego domu ktory im zrobilem.
Prosciej mowiac, kazda rodzina jaką zrobimy mieszka w swoim osobnym mieście i nie ma możliwości, aby poznała się z inną, stworzoną przez nas rodziną.
|
Zacznę od początku ...
Zaczynając grę od nowa, w Menu głównym mamy dwie możliwości: "Sunset Valley" i "nowa gra". Na tym etapie jeszcze nie ma znaczenia, co wybieramy. Tak czy inaczej wczytuje nam się jedyna okolica w The Sims 3. Rozpoczynamy grę jakąś rodziną i możemy ją w każdej chwili zapisać. Gdy zapisujemy pierwszy raz, po kliknięciu opcji "zapisz" pojawia się okienko, w którym mamy wpisać nazwę zapisywanej gry. I tutaj trzeba już wiedzieć, że nie zapisujemy tylko tej rodziny, ale całe miasto, więc w nazwie najlepiej wpisać dowolną nazwę miasta. Przy kolejnym uruchomieniu gry, w menu głównym, obok opcji wyboru "SunsetValley" i nowej gry, pojawi się możliwość wybrania zapisanego przez nas miasta. W ikonce przypisanej temu miastu, będzie widniało zdjęcie rodziny, którą ostatnio graliśmy. Jeśli chcemy kontynuować wcześniejszą grę oraz żeby wszystkie nasze rodziny miały szansę poznać się i przyjaźnić, wczytujemy ten właśnie zapis. A dalej wszystko działa tak, jak napisał
Fizzly