Cytat:
Napisał Libby
Tak się zastanawiam, jak to rozwiązali w TS3, bo ponoć życie w mieście płynie. Gramy np. rodzinką X, zapisujemy i przechodzimy do Rodzinki Y, zapisujemy i wracamy do X. W którym momencie jesteśmy w rodzince X? Tam, gdzie zapisaliśmy?
|
Cytat:
Napisał >>>FiShIp<<<
Tak tam gdzie zapisaliśmy 
|
Cytat:
Napisał Miyoki
A czy przypadkiem nie jest tak, że jak gramy następną rodzinką to ta nasza pierwsza sama się rozwija?
Ja tak przynajmniej czytałam, że jak zapiszemy w jakimś miejscu, to potem nie zaczniemy od tego samego momentu.
Ale mogę się mylic 
|
Oczywiście rację ma Miyoki. Wszystkie simy żyją i rozwijają, jeśli więc gramy jakąś rodziną, wszystkie inne także dorastają i starzeją się, rodzą się i umierają.
Cytat:
Napisał Aguncja
Jak zmienia się dzieciom w pieluchę skoro nie ma stołu do przewijania? Podrzuca się dziecko do góry jak w S2? No i jak niemowlakom zmienia się ubranie? Jakie są interakcje z nowo narodzonym dzieckiem? Nie wyobrażam sobie "baw się" przy tym jak dzieciak jest mocno skrępowany tym durnym becikiem  Nie podoba mi się ten pomysł, powrót do S1. Trzeba było mu już ubranko jakieś strzelić  ahhh
|
Tak, unosi się dziecko do góry, ono obraca się i już pieluszka zmieniona. Niemowlakom nie zmienia się ubrań, chyba że chodziło o małe dzieci. Małym dzieciom zmienia się ubrania w szafie, tak jak dorosłym.
Z niemowlakiem jest kilka interakcji, nie pamiętam dokładnie, ale na pewno jest "baw się" i "wyściskaj", naturalnie "nakarm" i "zmień pieluszkę".