View Single Post
stare 01.06.2009, 12:08   #178
dj_mafiozo
Guest

Domyślnie Odp: Pierwsze Spojrzenie

Zacząłem budować swój własny dom (prawdziwy), ale się porządnie wkurzyłem.
Dom jest o tyle niestandardowy, że cała działka w miejscu gdzie zaczyna się dom zaczyna opadać w dół (dokładnie 1,48 metra) i osiąga tą wartość trochę za połową domu. O schodach jak sam ich w 3D Studio Max nie wymodeluje to też zapominam (pierwsze cztery stopnie są obudowane i jest tam schowek na odkurzacz i tym podobne, a pierwsze trzy zakręcają w stronę wielkiego salonu, właściwie aneksu kuchennego, ale kuchnia jest za schodami), oczywiście podjazdu tak jak w rzeczywistości jest nie idzie zrobić, gdy dom jest na fundamentach, zamiast arkad podtrzymujących balkon są zwykłe kolumny, no i największy problem z dachem. Dwu spadowy, z tym, że nie regularny, od strony wiaty rozciąga się nad nią całą i kończy się na wysokości niecałych pół metra. Na piętrze (poddasze użytkowe) z tego powodu z jednej strony są wyższe mury, z drugiej niższe. W sumie ponad dwie godziny bawiłem się z "constrainFloorElevation false", zrobiłem wszystko ładnie pięknie dach z trzech części, a i tak powinien być z czterech, w tym jedna z nich dwuspadowa, ale mniejsza o to. A jak wczytałem ponownie to daszek nad wiatą był na normalnej wysokości, główny dach powycinany na ten co się skopał. Nieźle się wkurzyłem...

Ostatnio edytowane przez dj_mafiozo : 01.06.2009 - 12:11
  Odpowiedź z Cytatem