View Single Post
stare 01.06.2009, 14:43   #243
Irbis

Reputacja: 14
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:
Napisał theground Zobacz post
Ja mam za to pytanie. Czy wam też się tak dzieje, że wchodzicie grać jakąś rodzinką a w tym czasie inna rodzina znika?? Jej dom pozostaje pusty, nie ma ich w kontaktach. Już tak mi się zrobiło parę razy i musiałem wczytywać poprzedniego save, a nie zawsze udało mi się zapisać dobrze i często musiałem nadrabiać spory kawałek gry Myślałem, że to się ma do zapisywania gry czy coś ale dziś wszedłem w jedną rodzinę, patrze zniknęli sąsiedzi, potem wczytałem save grałem znów tą samą rodziną i zniknęły dwie inne rodziny. Potem grałem inną rodziną i zniknęła znowu jakaś rodzina. Się strasznie wkurzyłem, musiałem zaczynać od save z wczorajszego dnia. Czy ktoś wie o co z tym chodzi??
Nie wiem o co chodzi, ale mi także zaginęła rodzina. Pisałam o tym parę stron wcześniej:
Cytat:
Napisał Irbis Zobacz post
Zrobiłam rodzinę, wprowadziłam ją i trochę pograłam. Później grałam w kilku innych rodzinach, a kiedy chciałam wrócić do tej pierwszej, już jej nie było. Dom stoi tam gdzie stał, w domu wszystko na swoim miejscu, w ogrodzie dojrzewające warzywa i owoce, a po członkach rodziny ani śladu. Kilka simowych dni przed tym widziałam simkę w mieście, ale miała na sobie zupełnie inne ubranie. Rodzina składała się z dwóch dorosłych simów i trójki małych dzieci, simka była w ciąży. Szukałam ich w całej okolicy, zajrzałam do wszystkich domów, odwiedziłam cmentarz, ale nigdzie ich nie ma.
Mnie to wręcz zabolało, bo ta simka była tak śliczna

Co do uprawy roślin, akurat napisałam o tym co nieco w innym temacie
Cytat:
Napisał Irbis Zobacz post
Moja simka ma pragnienie życiowe "Doskonały ogród", co oznacza, że chce zasadzić i zebrać osiem doskonałych warzyw lub owoców. Do tej pory nasadziłam naprawdę wiele roślin, niektóre z owoców i warzyw kupionych w sklepie, a niektóre z nasion znalezionych w różnych miejscach w miasteczku. Udało mi się także zdobyć nasiono rośliny śmierci, którą spotkać można na cmentarzu. Widziałam też dziwną roślinę na terenie instytutu naukowego, ale nie mogę utrafić na moment gdy dojrzewa i ktoś zrywa owoce nim uda się to mojej simce. Tak czy inaczej roślin w ogrodzie jest naprawdę dużo i są różne. Jakież więc było moje zdziwienie, gdy w dzienniku umiejętności spostrzegłam, że to jeszcze nie wszystkie możliwe do zasadzenia rośliny
Podczas wykorzystywania jednaj spośród wielu różnych okazji, jakie trafiają się simce, dowiedziałam się o dwóch gatunkach warzyw, które sadzi się produktów, których w życiu nie podejrzewałabym, że coś z nich wyrośnie
Uprawa roślin jest fascynująca, to zupełnie coś innego niż w TS2. Nie wystarczy podlewać rośliny i wyrywać chwasty, aby uzyskać najlepszy gatunkowo owoc. Rośliny trzeba sadzić na nowo, jeśli chcemy, aby były doskonałe. Pomimo wiecznego lata rośliny obumierają po jakimś czasie i trzeba sadzić nowe.
Do tego, gdy już sim nauczy się radzić sobie z roślinami, to można na tym całkiem nieźle zarobić. Moja simka nawet rzuciła pracę bo na owocach i warzywach zarabia więcej

Ponieważ moje simy w większości uwielbiają mieć swój ogródek, bardzo cieszy mnie, że zostało to tak doskonale urozmaicone.