Bardzo spodobała mi się wymiana zdań pomiędzy Irbis i bigkar

I każdej przyznaję rację

Dla mnie to jednak Simsy 2 pozostaną fenomenem.
Podobnie jak Irbis nie korzystam z dodatków stworzonych przez użytkowników, bo według mnie są w większości bardzo kiepskiej jakości, zresztą Maxis się postarał i do 2 zrobił całkiem dużo fajnych mebli i ozdób (brak jednak firanek

W 3 podobają mi się wertikale, ale z kolei jest to dla mnie za mało. Co z tego, że można edytować tekstury mebli, jak ma się do wyboru raptem 3 fasony szafek kuchennych?
Niestety 3 mnie bardzo rozczarowała.
Rozumiem podejście Irbis, ale jednak mogli się bardziej postarać. Wiem, że kasę muszą na czymś zarabiać, ale jednak wielkim przegięciem jest to, że nie dali w podstawie pór roku chociażby. Pory dnia to zdecydowanie za mało... Chociaż gwiazdy na nocnym niebie wyglądają bardzo efektownie

Ten 4 tryb szybkości wg mnie jest akurat fajnym pomysłem, bo pozwala na przyspieszenie gry w nudnym momencie (np kąpiel w wannie) a po skończonym działaniu gra sama wraca na poprzednią prędkość i jeżeli wtedy odeszliśmy od kompa, to sim nam nie umiera.
Też jestem bardzo rozczarowana trybem edytora simów. Fakt, że wreszcie te ich twarze jakoś lepiej wyglądają i dopracowali coś co mnie przerażało w 2, że jak klikniesz jakiś kształt twarzy a później dobierzesz do niego inny nos to sim wyglądał jak potworek. W 3 tego nie ma. No i plusem jest to, że można zaprojektować po 3 ubrania każdego rodzaju. Ale zdecydowanie za mało fryzur i fasonów ubrań.
No i brak mi możliwości pływania w jeziorach i morzu.