Cytat:
Napisał Analisse
A dużo jest tych owoców i warzyw?
I czy trzeba mieć przepis aby coś zrobić, nauczyć się z kupionej książki konkretnego przepisu, czy tak jak w dwójce było, że uczymy się gotowania i z każdym zdobytym punktem dochodzą nowe potrawy?
|
Dużo jest owoców i warzyw. Tak jak pisałam, moja simka już dużo posadziła, a to jeszcze nie wszystkie. Jak uda mi się odkryć wszystkie gatunki to policzę i napiszę

Wyhodowane warzywa i owoce, możemy jeść na surowo, włożyć do lodówki lub sprzedać w sklepie spożywczym. Im lepsza jakość owoców i warzyw, tym większa jest ich wartość odżywcza oraz tym więcej dostaniemy za nie pieniędzy.
Warzywa i owoce potrzebne są do przygotowania niektórych posiłków. Jeśli nie ma ich w lodówce, będziemy płacić przygotowując posiłek. Aby tego uniknąć, możemy kupować wszelkie produkty w sklepie spożywczym, w tym także warzywa i owoce, jednak ich wartość odżywcza jest najniższa z możliwych. W spożywczaku możemy też zobaczyć przepisy, czyli dowiedzieć się, jakie produkty potrzebne są do wykonania danego posiłku.
Niektóre potrawy pojawiają się po zdobyciu kolejnego punktu umiejętności, a inne nie. Trzeba iść do sklepu z książkami, kupić przepisy i je przeczytać.