Cechy to bardzo fajna sprawa. Dzięki nim każdy sim jest inny. Ja już kilka cech wypróbowałem. Geniusz musi cały czas się rozwijać inaczej jest nieszczęśliwy, romantyk i flirciarz mają bonusy dodatkowych opcji w rozmowie. Szaleńcy często gadają do siebie i nachodzą ich ochoty na coś szalonego. Ubierają się też w co chcą i kiedy chcą. Mój sim potrafi spać w garniturze... Cecha "samotnik" określa sima jako tego, który nie lubi towarzystwa. Moja simka ma dobry humor jeśli jest sama, a jeśli panuje za duży tłum wtedy dostaje negatywny nastrójnik, może też narzekać na zbyt duże tłumy. Mole książkowe kochają książki, lubią o nich gadać, powinni je czytać gdyż to sprawia im frajdę. "Sprawni fizycznie" często sami zaczynają ćwiczyć, lubią chodzić na siłownię, mój sim chodzi po domu i często pręży muskuły. Fajnie to wygląda

Złośliwi mają dodatkowe opcje do rozmowy, oczywiście z negatywnym działaniem heh. To tyle z przykładów jeśli o mnie chodzi. Nie umiem powiedzieć, która cecha jest najfajniejsza bo wypróbowałem na razie mały kawałeczek z tego co dostępne. Podoba mi się cecha "złośliwy" bo to fajnie wygląda jak chodzi taki sim i wkurza wszystkich wokół.