View Single Post
stare 02.06.2009, 09:36   #9
Nadine

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Zalety i wady The Sims 3.

Cytat:
Napisał Irbis Zobacz post
(...)
Nadine przecież takie rzeczy jak układanie fryzur w TS2 doszły w dodatkach. W podstawie można było jechać do miasta i kupić jedzenie i ciuchy. Były po dwie lub trzy parcele publiczne w każdej z okolic. Teraz mamy tylko podstawę, a chodzenie po mieście i brak ekranów ładowania jest czymś zupełnie nowym.
Ja osobiście nie odczuwam potrzeby wchodzenia do budynków, a na pewno śledzenie sima w pracy, w szkole czy w szpitalu jest zupełnie zbędne. W mieście spotyka się innych simów i poznaje się ich, można pograć w szachy lub załapać się na jakąś imprezę i wiele innych. Trzeba tylko chcieć
Układanie fryzur w dodatkach? eee? masz na myśli ściąganie dodatków z internetu? nie każdy ma dostęp do sieci. ja mówiłam o dobieranie sobie grzywki osobno, regulowanie długości włosów, etc. wtedy faktycznie te simsy byłyby jedyne w swoim rodzaju, a tak to używam dwóch fryzur na zmiane, bo reszta jest okropna.

Ok, ale w nocnym życiu dochodziły już knajpy, kluby, restauracje, imprezy. Sims3 to owszem, podstawa, ale kontynuacja znanej już gry, więc nie rozumiem, dlaczego nie mieliby tego dawać w podstawie, za którą liczą sobie ~150pln. Będziemy płacić pieniądze za wyszczuplone Simsy2 z lepszą grafiką (zresztą zależy jak na to patrzeć) i z możliwością zbierania ośmiu rodzajów robali i dziesięciu rodzajów kamieni, a bez tak podstawowych rzeczy, jak nocne kluby, restauracje, dyskoteki, w których WIDZISZ CO ROBI TWÓJ SIM? Teraz, gdy można swobodnie chodzić po mieście, bez zbędnego ładowania miejsca te powinny być szeroko dostępne. W sumie to pewien krok w tył dla Maxisa.

To samo z pracą, czy szkołą. W sims1 nie było nic widać, w sims2 nie było nic widać, skoro sims3 jest rewolucją, praktycznie oddzielną grą, dlaczego opcja ta jest niedostępna? Simsy to już nie ciemnota, nie są już ludzikami uwięzionymi na jednej parceli, ale mogą się swobodnie poruszać po mieście. Tylko po co, jak nic nie widać? Możesz posiedzieć u sąsiada, w parku, czy na plaży, gdzie ponadto nie można się kąpać. Na tym koniec

W simsach2 fenomenem były pory roku, które stały się faworyzowanym dodatkiem. Dlaczego nie dali tego w podstawie sims3?

U mnie pierwszy zachwyt trójką już minął, jest ok, ale nie rewelacja. Czas to największe zło. Moje simy śpią, na 4 czasie, idę do kuchni po obiad, wracam, one śpią dalej, uhh. Nie przelatuje całej gry na 3, czy 4 czasie, ale nie mam zamiaru wpatrywać się w śpiące simsy godzinami, bo dzień zlatuje szybko, a wszystkie interakcje, jak rozmowy etc. trwają strasznie krótko w stosunku do mycia toalety, kąpieli, czy choćby gotowania.

[img]http://i41.************/34tajvd.gif[/img]
Nadine jest offline   Odpowiedź z Cytatem