Cytat:
Napisał agnieszka130187
Ok, z książkami o ogrodnictwie już dałam radę, chyba coś się zacięło w grze. Mam jednak pytanie odnośnie książek muzycznych... One są dopiero od poziomu 5, więc na nie nie ma możliwości szybszej nauki.... czy coś przeoczyłam, tylko muzyki nie da się od początku uczyć z książek....
|
Z książek "do muzyki" sim uczy się konkretnych piosenek (po jednej na poziom umiejętności). Nie jestem jednak pewna czy w czasie gdy sim uczy się piosenki rośnie wskaźnik nauki gry na gitarze. Wydaje mi się, że troszkę (ale to moje zdanie jedynie). Wydaje mi się, że to jest tak jak z pisaniem. Widzisz wskaźnik postępu pracy ZIELONY. Czyli jest to wskaźnik postępu pracy nad książką lub też nad uczeniem się piosenki. Wskaźniki nauki umiejętności są niebieskie (na przykład gdy oglądasz kanał kucharski w tv). Jeśli chodzi o naukę piosenek simy uczą się ich bardzo szybko, ale ma to niewiele wspólnego z wzrostem wskaźnika nauki umiejętności. Można zdobyć 10 poziom "gitary" bez nauki jakiejkolwiek piosenki (grając, grając dla napiwku itd). Jednak jeśli chcesz "występować" w parku, na przyjęciu itd., powinnaś uczyć się piosenek. Później te piosenki stanowią jakby twój repertuar

Możesz wybrać co będziesz grała w danym momencie (twój sim). Jest różnica - po poleceniach "graj" lub "graj dla napiwku" sim będzie występował bez przerwy (to jest do momentu gdy jego potrzeby anulują występ). Natomiast gdy występujesz grając konkretną piosenkę, występ kończy się po niej o ile nie wybierzesz następnej
Pozdrawiam