View Single Post
stare 09.06.2009, 12:47   #175
Zuzul
Guest

ThumbsDown Odp: Zalety i wady The Sims 3.

Po screenshotach i zapowiedziach gra zapowiadała się fenomenalnie. Nowe możliwości, brak ograniczeń, masa nowych elementów, itd.
W zasadzie - tu mieli rację. Faktycznie, można swobodnie chodzić sobie po całym mieście, nie przenosząc się z parceli na parcelę; cała gra toczy się jakby na jednej wielkiej mapie. Możliwość odwiedzania sąsiadów i znajomych. Nowe zawody, możliwość pracy na pełnym etacie lub nie. Nowością jest także możliwość dokładnego wybrania kolorów każdego elementu wyposażenia Twojego domu czy elementów garderoby.

Wygląda i zarówno brzmi całkiem fajnie. Ale czy takie jest?
Absolutnie nie. Po pierwsze, gdy grasz w jednej rodzinie, tamtym pozostałym także upływa czas! (UWAGA: TERAZ JUŻ WIEM, ŻE MOŻNA TO ZMIENIĆ W USTAWIENIACH.) Podczas gdy grałam sobie moją drugą stworzoną rodziną, okazało się, że tamta pierwsza zdążyła mi za ten czas poumierać! Przede wszystkim ohydne wyglądy Simów. Może i podczas ich stwarzania wyglądają naprawdę bardzo ładnie. Wprowadzasz ich do domu - na panelu sterowania pojawiają się odrażające kreatury, zupełnie nie takie, jakie sobie stworzyliśmy! Grafika - generalnie do dupy. Brzydkie dzieci - sprawiają wrażenie gorszych niż te w "jedynce". Jak dla mnie za mało reakcji między Simami. Brak półścianek. Koszmar.
Tak jak już inni wspomnieli, brak animacji podczas wsiadania Sima na rower/do samochodu.

Cała gra sprawia wrażenie sztucznej i takiej bez życia. Pamiętam - gdy zbliżałam obraz na moje psy w TS2, miałam wrażenie, gdyby one naprawdę żyły. Ich oczy zdawały się mówić.
A tutaj - jedna wielka sztuczność.

Generalnie jestem bardzo, bardzo zawiedziona.
Już nigdy więcej nie popełnię takiego błędu. Najpierw sama zobaczę, jak gra DOKŁADNIE wygląda, a potem dopiero ją kupię.
Moim zdaniem pomimo pewnych ulepszeń gra cofnęła się na poziom "jedynki".

Nie obrażając tutaj fanów TS3, oczywiście. To tylko moje zdanie, jedno z kilku miliardów na całym świecie P:
  Odpowiedź z Cytatem