Cytat:
Napisał Dziurawiec_Skąpolistny
Mam pytanie (nie przeszukiwałem tego tematu - stalowych nerwów nie posiadam) otóż: mam simkę Elizabeth, która ma już 10 punkt umiejętności Ogrodnictwo i napisano, że mogę wyhodować Omniroślinę. Na początku pojechałem do tego Instytutu Nauki, bo tam jest omniroślina pisało, że można ją zebrać, ale w opcjach tego nie było można było sprawdzić dietę, która była pusta i obejrzeć roślinę. Przed chwilą pojechałem znowu Ellą i nie było opcji zbierz tylko nakarm, więc z postępem  nakarmiłem ją początkowo sałatą, następnie tuńczykiem i zaraz po tym ziemniakiem teraz moje pytanie:
1. Czy nie przesadziłem z dokarmianiem? A jeżeli tak to co może się stać.
2. Jak później zebrać omniroślinę, by mieć ją w ogródku?
3. Wiem o istnieniu Kwiatu Życia znajdującego się bodajże w Mauzoleum, lecz nie mogę na niego trafić, ten kwiat i Omniroślina dawałyby mi następny krok do spełnienia celu zasadzić rośliny z każdego rodzaju na razie mam 63% wszystkich, no więc Kwiat Życia i omniroślina dadzą mi 37%? A jeżeli nie to jakie jeszcze inne rośliny istnieją oprócz zasadzonych przeze mnie: (wymienię jakie mam w ogrodzie) Ziemniak, Sałata, Arbuz, Jabłoń, Pomidor, Pnącze Winne, Cebula, Czosnek, Papryka, Krzak Kwiatów Śmierci, Krzak Płonących owoców, Limonkowe drzewo, (będę miał chyba ten Krzak Kwiatów Życia i jeżeli pomożecie to omniroślinę)?
|
1. Z omnirośliny nie zbierzesz jej nasion, bo na niej wyrasta to, czym ją dokarmiałeś.
2. Niestety ja też jeszcze jej nie mam, ale wydaje mi się, że po prostu trzeba znaleźć jej nasionko.
madusiaX, a oto dal Ciebie szybki kur ogrodnictwa w TS3
A więc tak: ogrodnictwa możesz się nauczyć poprzez sadzenie roślin, z książek lub możesz iść na kurs ogrodnictwa do Instytutu Naukowego Landgraaba. Książki kupisz w księgarni, natomiast nasiona znajdziesz na parcelach publicznych lub gdzieś poza nimi, możesz je także kupić w sklepie spożywczym (nasiona znajdywane to takie małe coś, wyglądają jak jajka, natomiast w sklepie kupujesz gotowe owoce i warzywa, ale można je również sadzić.) Aby zasadzić coś musisz mieć owe nasiona lub owoce i warzywa, po zakupie lub znalezieniu są one w ekwipunku sima. Klikasz na to, które chcesz zasadzić i wybierasz opcję "zasadź" lub jeżeli masz kilka nasion tego samego gatunku "zasadź wiele". Następnie wybierasz miejsce, gdzie ma być posadzona roślina (w TS3 nie potrzeba specjalnej ziemi jak to miało miejsce w poprzednich częściach) i gotowe. Masz ogródek i go pielęgnujesz. Wraz z rozwojem ogrodnictwa możesz sadzić nowe nasiona, nasiona specjalne lub wyrywać chwasty.

W trybie kupowania, w dziale "ogród" znajdziesz spryskiwacze, które przydadzą Ci się do podlewania większego ogródka, albo jak sim czasu nie będzie miał. Mam nadzieję, że pomogłem