Odp: Projekt "Camelot"
PROLOG & Odcinek 1
"- Nie wie pan, co pan mówi. Proszę się położyć i trochę przespać. - powiedziała jeszcze trochę zszokowana pielęgniarka." - nie powinno być kropki po "przespać".
"Udało jej się przytwierdzić staruszka do łóżka, lecz nie udało jej się zatrzymać słowotoku starszego pana." - powtórzenie. Mogłaś napisać: "lecz nie zdołała zatrzymać" i tak dalej.
"- Kocham cię Lauro, zawsze będę. - i wyzionęła ducha." - kropka po "będę" jest niepotrzebna.
"Wtedy zobaczyłam, jak czterech mężczyzn wpakowuje do karetki dwa białe worki. Dopiero wtedy zrozumiałam, że straciłam moich rodziców na zawsze i zaczęłam rzewnie płakać...
Gdy przypomniałam sobie koniec historii, po moim policzku spłynęła słona łza. Wtedy do mojego pokoju, a raczej naszego pokoju wtargnęły dwie blondynki, Whitney i Shirazz." - powtórzenia (wyraz "wtedy").
W DIALOGU NIE MOŻNA STAWIAĆ KROPKI PRZED MYŚLNIKIEM, PO KTÓRYM MÓWI NARRATOR!
I jeszcze: Za często piszesz "lecz" i "że"! Zastąp je czasem "ale" i "iż" lub w ogóle napisz tak, by nie było ani tego ani tego. Bo naprawdę tego "lecz" nawaliłaś w którymś fragmencie. Pamiętaj, jest jeszcze "ale"!
------------------
Ogółem:
~ Bardzo OK styl pisania
~ Bardzo OK zdjęcia
~ Bardzo OK fotostory
Czyli ocenę we własnym systemie oceniania daję 5/6, co równa się waszemu 8,5/10.
|