View Single Post
stare 20.06.2009, 07:11   #54
MarekS
Guest

Domyślnie Odp: problem z grafiką

Cytat:
Napisał mencel Zobacz post
witam
jestem pierwszy raz
dzieci mnie naciskają a gra nie działa więc mam pytanką
Komp procesor AMD Athlon 1833MHz , 2200+
Xp
karta Rodeon 9250 . Ram 1256MB
ta karta nie obługuje Pixel Shadera wyskakuje mi info przy próbie uruchomienia gry
bylem w sklepie komp i pytam jaką kartę mogę wstawić aby gra ruszyła i tu jest problem
bo procesor jest stary i obecne karty maga ale nie musza dobrze chodzic z tym procesorem proponowali cos GForce 6500

moje konkretne pytanko jaką wsadzić kartę(nową) do mojego kompa aby gra ruszyła?
jeżeli ktoś ma podobny procesor to jeżeli mu gra chodzi to jaką ma kartę?

p.s
o co tu chodzi że nie mogę założyc nowego tematu? Wyskakuje plansza z ..
Karty ruszą, tylko może być problem z zasilaczem, czy będzie miał wystarczającą moc. Drugi problem - karty pracujące na złączu AGP (a tylko te pewnie pasują do Twojego kompa) są droższe od tych, które działają na złączu PCI-E i jest ich znacznie mniejszy wybór. Powstaje pytanie czy warto inwestować w stary sprzęt kilkaset złotych, których w przypadku modernizacji komputera (płyta główna, procesor, zasilacz) nie wykorzystasz bo będą przestarzałe?
Dodam jeszcze, że będziesz musiał dokupić dodatkową pamięć RAM, bo 1GB to zdecydowanie za mało a ponieważ dokupisz pamięć DDR to wykorzystywanie jej w przyszłości jest delikatnie mówiąc wątpliwe.
Ogólnie - w sklepie radzili dobrze, ale faktycznie jest obawa że wywoła to efekt domina - kolejnej wymiany elementów.
  Odpowiedź z Cytatem