View Single Post
stare 22.06.2009, 07:14   #225
Irbis

Reputacja: 14
Domyślnie Odp: Zalety i wady The Sims 3.

Cytat:
Napisał MazuR Zobacz post
mam juz 7 cech napakowanych na maxa. zaraz bedzie 8... zdobylem juz takze 10 poziom w muzyce i w wojsku. i niestety zawiodlem sie. im wyzszy poziom pracy tym mniej roboty?! w wojsku jako astronauta pracuje caly jeden dzien i mam 6 wolnych... no masakra to mozna sie z nudow zanudzic! :/
a co do misji to juz dawno zaliczone (nie ma sensu robic niektorych rzeczy dwa razy bo po co?) a co do pragnienia zyciowego. jakie to pragnienie zyciowe jak ja je spelnilem po 3-4 godzinach gry w simsy... ta gra jest fajna - ale tylko na 6-10 godzin gry. wiecej sie juz nie da. nuuuuuuuuuuuuuuudy
Nie wiem po co się tak spieszyć.
Moje simy do wszystkiego dochodzą powoli, ale ich życie nie polega tylko na zdobywaniu punktów umiejętności żeby osiągnąć szczyt kariery, miłości swojego życia nie poznają w kilka godzin za pomocą interakcji "romantycznych" i nie płodzą dzieci po to, żeby one tylko były. Życie moich simów nie kręci się wokół punktów umiejętności, szczytów karier i realizacji pragnienia życiowego. Moje simy żyją bez pośpiechu i widzę w grze mnóstwo opcji do wykorzystania. Długość życia moich simów jest epicka, w zdobywaniu szczytu kariery nie spieszą się, w międzyczasie spotykają się z przyjaciółmi, odpoczywają na plaży, chodzą do kina, do galerii sztuki, piknikują, odwiedzają miejską pływalnię, urządzają przyjęcia domowe, grillują z rodziną, odrabiają z dziećmi lekcje, bawią się wspólnie. Gram kilkoma rodzinami, łączę je ze sobą, są przyjaciółmi lub kochankami, albo zaciekłymi wrogami.
Biorąc pod uwagę osobowość simów i ich pragnienia, można sprawić, żeby ich życie było bardzo urozmaicone. Gra daje mnóstwo możliwości, ale nie wszyscy potrafią z nich korzystać. Wtedy najlepiej po 6-10 godzinach odłożyć grę na półkę i już więcej jej nie ruszać.

Co do punktów umiejętności, polecam zaglądać do dziennika umiejętności. Do każdej umiejętności jest tam po kilka zadań, które możemy wykonać, aby nasz sim osiągnął mistrzostwo w danej dziedzinie.

Cytat:
Napisał tobu Zobacz post
sims 3 są beznadziejne. plusem jest tylko otwarte miasto.
Poruszyła mnie Twoja rozbudowana wypowiedź, zarówno styl jak i bogate słownictwo.