Cytat:
Napisał Daaagi
To mam ściągnąć sterowniki z opcji 2, tak?
Jak założyłam temat na offtopciu w komputery i internet to mi ktoś odpisał, że muszę usunąć te sterowniki. Czy to konieczne?
Edit. który downald z tych 3 wybrać?
Ważne
Po zainstalowaniu sterowników do mojej karty graficznej z linku który podał MarekS po uruchomieniu TS3 nie mam obrazu tj. całe czarne.
Chodzi o to jak usunąć te sterowniki, abym znowu mogła grać, bo przed zainstalowaniem sterowników było dobrze tylko miałam te kratki w panelu budowania i kupowania.
PROSZĘ O SZYBKĄ ODPOWIEDŹ, BO CHCĘ JUŻ ZAGRAĆ. Z GÓRY DZIĘKUJE
|
Żeby usunąć te sterowniki w momencie gdy nie możesz odpalić komputera normalnie - uruchom go w trybie awaryjnym. Po zrestartowaniu komputera jak tylko pojawią się pierwsze napisy naciskaj klawisze F5 i F8 na zmianę. Któryś z nich uruchomi menu w którym jako pierwszy punkt będziesz miała uruchomienie w trybie awaryjnym. Potem klikasz na OK przy pytaniu czy chcesz uruchomić ten tryb i dalej postępujesz tak jak podczas normalnej pracy komputera. W panelu sterowania usuwasz wszystko co dotyczy ATI i uruchom komputer normalnie, tak jak zawsze. Potem ściągnij oprogramowanie z opcji 1: Option 1 - Full Software Suite i zainstaluj je. To musi działać chyba, że jakieś informacje które podałaś są niezgodne z rzeczywistą konfiguracją komputera.
Tutaj jest link do początku strony i tam możesz wybrać tę konfigurację jaką masz- system i typ karty
Pozostaje jeszcze jeden potencjalny problem - jeżeli wyłączyłaś drugą kartę graficzną - tę "secondary" to może okazać się, że monitor jest podłączony właśnie do tej drugiej, zintegrowanej i słabszej karty. Wtedy musisz przełączyć monitor do drugiego gniazdka.