To może ja.
dzisiaj przeczytałam wszystkie odcinki.
powiem wprost - podchodzę nieufnie do każdego nowego tematu bądź autora, z którego dziełami nie miałam wcześniej do czynienia, bo po prostu ich nie znam.
podoba mi się Twój styl pisania. Prosty, lekki. Jednak te wstawki... może spróbuj zrobić coś takiego, że dajesz również wstawki, ale z perspektywy Josha - również pierwszoosobowe. przy okazji dowemy się, co czuł, gdy mówił to bądź tamto zdanie.
Przejdźmy do postaci głównej bohaterki. Maja to ładne imię, ale kłóci się trochę z imieniem jej hm.. partnera Josha (swoją drogą, lubię to imię

). Nie mogę Ci proponować zmiany imienia na np. Maya (bardziej by pasowało), ponieważ za bardzo pomieszasz.
Ładne opisy, ten + 18 przeczytałam, chociaż nie powinnam

Josh i Maja mają dziwne relacje między sobą. Takie bynajmniej ja mam wrażenie. Owszem, nic nie zmienia faktu, że przyjaźń z czasem może nabrać innych, miłosnych barw, ale zachowanie Josha przypomina mi moją sytuację - pobawił się i nie rozmawia.
Lepiej by było, gdyby ze sobą więcej rozmawiali - a nie od razu zmieniali się w stare małżeństwo.
Zdjęcia - dużoo zdjęć, uczta dla oczu. Mam jednak małe zastrzeżenie - na niektórych zdjęciach bohaterowie są nienaturalni, wręcz sztuczni. Popracuj trochę nad tym, bo pamiętaj, że nie każdym zdjęciu musi być ogrom póz ;]
Tekst - zastrzeżenia co do narracji już Ci przedstawiłam. Są małe błędy, nie chce mi się ich teraz wyszukiwać.
masz ponoć problem z fryzurami :]
tu masz parę stronek:
naprawdę fajne, mroczne i normalne
średnie, na początku tylko z nich korzystałam
oraz rosesims2, peggyzone i takie tam.
jedna prośba : zmień Joshowi fryzurę, błagam

wygląda strasznie.
ogółem za fs masz u mnie mocne 9/10