View Single Post
stare 06.07.2009, 17:31   #2
Levkoni

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Mroczne strony EA Store

Cytat:
Napisał Ununquadium Zobacz post
Wypłynęła nielegalna wersja gry, co pewnie ich trochę kosztuje, bo przecież ci co ściągnęli w większości nie mają zamiaru jej kupić, więc dużo osób ma pirata, a gra kosztuje jakieś 130zł, więc są stratni na tym biznesie. Dlatego teraz są wysokie ceny w EA Store, aby to sobie zrekompensować xD. <?> (nie wiem, czy to słowo pasuje do tego, o co mi chodzi).
Uwierz, że te pirackie wersje tylko pomogły dla EA. Piraci zrobili im tak na prawdę najlepszą reklamę.

Cytat:
Napisał rocktechnika Zobacz post
Ilona ma gadane jakby cechę "wygadana" miała
A tak bardziej na serio: Jeszcze wczoraj czytałam o tym, że EA nie chce (nie chciało?) wydawać do TS3 płyt z dodatkami (Expasion Pack, czy jakoś tak), tylko wszystko ma (miało?) iść przez Store. Dlaczego? Bo tak się da wyciągnąć więcej kasy... Jedna mała rzecz kosztuje troszkę, druga też troszkę, trzecia, czwarta, ... , dziesiąta i nagle się okazuje, że wydaliśmy masę pieniędzy na drobiazgi. Niestety Simy stały się zbyt dochodowe i taka jest prawda - będą wychodzić nowe części i nowe dodatki dopóty, dopóki ludzie będą kupować... Tylko dla kasy.
Pieniądz to tak na prawdę największy wróg bogaczy, a dobra passa nie trwa wiecznie, w branży gier wszystko jest możliwe, więc jak EA przeholuje, to w końcu im się oberwie.
Levkoni jest offline   Odpowiedź z Cytatem