View Single Post
stare 08.07.2009, 19:42   #2
nerr
Guest

Domyślnie Odp: Co byście chcieli zmienić w Trójce?

Czytam i czytam... Zgadzam się z wami w stu procentach.

Skoro to już trzecia część, tak hucznie zapowiadana, to wszystko powinno chodzić jak w zegarku, a tu tyle niedoróbek. A muszę przyznać, że gra niewiele różni się od poprzedniej części, w której świetle wypadła po prostu... słabo.

Oto moje spostrzeżenia [wiem, że się będą powtarzać, ale gromadzę je już od dłuższego czasu]:
- nie podoba mi się to, że nie można zmienić wzrostu Sima. Myślę, że skoro dali wysokość głosu, to wysokość ludzika też powinna być do wyboru.
- mało ubrań, mało mebli, mało fryzur, mało WSZYSTKIEGO. Zapewne wyjdą dodatki, ale mogliby trochę poszerzyć standardowy asortyment.
- niedoróbki, np. błędy w ścianach (przy trybie "Brak ścian", rzeczywiście widać tylko najniższy poziom, a czasami... w ogóle!)
- Simy wyglądają praktycznie tak samo. Moim zdaniem w drugiej części było lepiej rozwiązana możliwość ingerencji w wygląd - twarz. Tutaj wszyscy są trochę plastikowi, no i podobni do siebie.
- skoro gra jest już tak rozbudowana, powinno dać się wejść (no, chociaż bez możliwości ingerencji w działanie Sima, błagam) do miejsca pracy, sklepu, księgarni itd.
- tak samo z samochodem oraz rowerem - Sim na nie nie wsiada. Znika i pojawia się na pojeździe.
- Simy powinny się przebierać. Nie pasuje mi to, że od pierwszej części nie został poprawiony ten element. Nadal obracają się wokół własnej osi i zmieniają ciuchy.
- brak możliwości zakupienia zwierzaka (kot, pies).
- brak pór roku czy innej pogody.
- tryby stanowczo za wolne.
- bardzo szybkie (może nawet zbyt szybkie) awanse - mój brat awansował co dwa dni aż do ósmego stopnia, na 9 awansował w 3.
- hamburger z (bodajże) serem to... zupa!
- brak animacji podczas pierwszego "Bara-bara", pocałunku czy oświadczyn (chodzi mi o to, co było w "Dwójce").
- ciuchów nie kupuje się. Dowolnie można je zmieniać korzystając z szafy (w TS2 trzeba było je najpierw kupić). To jest złe, szczególnie, że książki masz tylko te, które kupisz, więc czemu tak nie ma z ubraniami?
- i najnowsze - przy parze homoseksualnej jest opcja "Powiadom o ciąży", podczas gdy... to jest dwóch facetów .
  Odpowiedź z Cytatem