Odp: Wykrywanie sprzętu i karty graficznej
Bardziej chodziło mi o to, czy korzystałaś np. z kopii EA Games z Moich dokumentów ale rozumiem, że gra jest instalowana w całości "na czysto".
Przy zainstalowanym tylko Servis Packu 2 aktualizacje praktycznie nie będą działały, bo będą - albo lepiej: powinny - zgłaszać konieczność zainstalowania SP3 ale to na razie jest nieistotne.
Sprobuj w kolejności:
1. Odinstalować grę
2. Odinstalować sterowniki karty graficznej z panelu Dodaj i usuń programy - wszystko, co dotyczy NVidii
3. Po zrestartowaniu komputera przydałoby się przeczyścić rejestr systemu a następnie w menadżerze urządzeń ODINSTALOWAĆ kartę graficzną.
4. Po następnym zrestartowaniu komputera zainstaluj sterowniki do karty z CD Rom-u.
5. Ustaw rozdzielczość ekranu na 1024x768 i głębię kolorów na 32 bity - jeżeli nie ustawiło się tak automatycznie.
6. Po zrestartowaniu komputera zainstaluj grę, Nie uruchamiaj jej od razu tylko zrestartuj komputer i dopiero potem odpal ją.
Jeżeli w którymkolwiek momencie system Windows wyświetli komunikat o znalezieniu nowego sprzętu zawsze klikaj na "Anuluj"
Są jeszcze potencjalne problemy:
1. Karta może wymagać podłączenia dodatkowego przewodu zasilającego, bezpośrednio do niej - przejściówka powinna być dołączona do karty
2. Tu nic nie jestem w stanie poradzić, bo nie mam gry: czy w menu Start, tam gdzie jest skrót do uruchomienia gry jest coś w rodzaju "Ustawienia" albo "Test"? Najczęściej służy to do wstępnego ustawienia parametrów graficznych - w tym również do wyboru, lub określenia karty graficznej. Ewentualnie, gdy gra się uruchamia i wyświetli komunikat, że nie wykrywa sprzętu czy są jakieś opcje wyboru lub szukania? Czy da się modyfikować ustawienia grafiki narzucone przez grę?
|