04.08.2009, 20:19
|
|
Reputacja: 10
|
Odp: Pytania i odpowiedzi
Cytat:
Napisał Mamełe
Zajrzałam, ale beznadziejnie tam jest to opisane. Nigdzie nie ma tego licznika występów więc nie wiadomo, czy to o to chodzi. Biore udział w turnieju, aler też nigdzie to nie jest odnotowywane. Nie wiadomo ile trzeba wygrać (i czy w ogóle trzeba), żeby wejść na kolejny poziom po pionku. Miałam nadzieję, ze może ktoś już je wypełnił i mi pomoże 
|
Z tymi występami też nie wiem, o co chodzi :/
A w sprawie szachów: by zyskać następny stopień wtajemniczenia, nie trzeba grać w te turnieje na mieście. Bynajmniej! Simem, który ma się dostać na wyższy poziom, klikasz na telefon i wybierasz opcję "zaproś kolejnego przeciwnika szachowego" (coś w tym stylu jest tam napisane ). Pokazuje Ci się okienko z zapytaniem, czy na pewno chcesz zaprosić XX YY (w miejscu XX YY pojawia się imię i nazwisko konkretnej osoby). Klikasz TAK (czy OK, nie pamiętam), w każdym razie - zatwierdzasz, że chcesz zaprosić. Po kilku chwilach pod Twój dom podjeżdża lub podchodzi jakiś Sim. Witasz go i zapraszasz do domu odpowiednią opcją "Zaproś do domu" (chyba, że masz szachy ogrodowe, to wtedy nie musisz zapraszać do środka). Kiedy tamten Sim (Twój przeciwnik) wejdzie, to klikasz na swój stolik szachowy i tam widzisz opcję "Wyzwij XX YY na pojedynek" (czy coś w tym stylu ) i zaczynasz z nim grać. Po jakimś czasie w górze pokaże Ci się informacja, że Twój Sim:
a) wygrał mecz,
b) przegrał grę.
Jeśli przegrał, to najlepiej wyzwać tego samego przeciwnika od razu do kolejnej gry i grać z nim tak długo, aż wygrasz.
Jeśli wygrał, to możesz dzwonić po kolejnego przeciwnika.
Kolejny poziom w grze (z Pionka wyżej) osiągasz po wygraniu dwóch meczy z przeciwnikami z danego poziomu. Inaczej mówiąc: co dwa wygrane mecze zyskujesz kolejny poziom.
Zostanie arcymistrzem nie jest takie trudne, nawet w przypadku dziecka
|