View Single Post
stare 28.08.2009, 15:20   #75
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53
Domyślnie Odp: Forgotten affection

Cytat:
Ludzie wokół zaczęli, już schodzić się do swoich namiotów
bez przecinka
Cytat:
Wkrótce zostali, już tylko oni i grupka osób siedzących kilka metrów dalej i popijających piwo.
Kobieto, od kiedy przed "już" stawia się przecinek?
Cytat:
a ta zatapiała się w jego oczach, jak jej się podobały jego oczy...
zła konstrukcja
mogłoby być a ta zatapiała się w jego oczach. Tak jej się podobały jego oczy...
Cytat:
Jakim głupcem musiał być, a raczej jest ten twój mąż, gdybym był na jego miejscu, nigdy bym cię nie zranił.
Jakim głupcem musiał być, a raczej jest ten twój mąż. Gdybym był na jego miejscu nigdy bym cię nie zranił.
Cytat:
Ale się, już zrobiło późno, nawet nie zauważyłam, jak całe pole opustoszało.
wiesz o co chodzi
Cytat:
A ja, tylko na to czekałem.
chyba masz jakieś skrzywienie jeśli chodzi o interpunkcję o_O
Cytat:
Miał to być kolejny przyjacielski wypad, jednak dla niego, ona od dawna nie była, tylko przyjaciółką
Cytat:
Nigdy nie przypuszczał, że zostanie dziennikarzem, planował zostać, wielkim pisarzem, jednak wyszło, na to, że owszem został pisarzem, ale artykułów, o miejscach wypoczynkowych, religii, czy książkach.
Nigdy nie przypuszczał, że zostanie dziennikarzem. Planował zostać wielkim pisarzem, jednak wyszło na to, że owszem, został pisarzem, ale artykułów o miejscach wypoczynkowych, religii, czy książkach.
Cytat:
Przyjaciółmi, nie, kolegami, też nie, co najwyżej znajomymi.
Przyjaciółmi- nie, kolegami- też nie, co najwyżej znajomymi.
Cytat:
W każdym, bądź razie, nadal czuła ból po zdradzie.
dwa (!!) zbędne przecinki (oj, coś czuję, że mocno poleci ocena za odcinek)
Cytat:
Nie chciała się już tym więcej przejmować, było minęło, pomyślała.
Nie chciała się już tym więcej przejmować. Było minęło, pomyślała.
Cytat:
Budził się, co pół godziny, za każdym razem tak samo roztrzęsiony.
pierwszy przecinek zbędny
Cytat:
Po czym powstawała, łapała kamień i wymierzała go w niego.
Po czym powstawała, łapała kamień i wymierzała w stronę (i tu określenie kim był Adam).
Cytat:
On nie był, wcale zszokowany tą sytuacją, tylko przemawiał do niej spokojnie, kiedy to nie poskutkowało, uciekał.
On nie był wcale zszokowany tą sytuacją. Przemawiał do niej spokojnie, a kiedy to nie skutkowało uciekał.
Cytat:
W końcu strumień odcinał mu drogę ucieczki, a ona zbliżała się nie ubłaganie, więc przepływał go i uciekał, aż w końcu natrafiał na jakieś mury i przewracał się, wtedy ona go dopadała, już miała rzucać w niego, lecz zawsze w tym momencie się budził.
W końcu strumień odcinał mu drogę ucieczki. Ona zbliżała się nieubłaganie, więc przepływał go i uciekał, aż w końcu natrafiał na jakieś mury i przewracał się. Wtedy ona go dopadała i już miała rzucać w niego, lecz zawsze w tym momencie się budził.
Układasz zdania o długości jednego kilometra, gratuluję
Cytat:
Przemykając obok namiotów słyszał, tylko pochrapywanie ludzi, aż w końcu pod świadomie doszedł do jej miejsca wypoczynku.
Przemykając obok namiotów słyszał tylko pochrapywanie ludzi, aż w końcu podświadomie doszedł do jej miejsca wypoczynku.
Cytat:
Mam, wiesz, o tym, gdybym tylko mógł ci wyjaśnić, gdybym potrafił...
To wytłumacz mi...
- Mam, wiesz o tym. Gdybym tylko mógł ci wyjaśnić, gdybym potrafił...
-To wytłumacz mi.
Cytat:
Nie, nie mogę, to trudne, naprawdę nie jest łatwo mi, o tym opowiadać.- powiedział i odwrócił się od niej.- Żegnaj.- dodał, łamiącym się głosem i udał się w stronę swojego spakowanego już plecaka.
Nie, nie mogę. To trudne i naprawdę nie jest łatwo mi o tym opowiadać.- powiedział i odwrócił się od niej.- Żegnaj.- dodał łamiącym się głosem i udał się w stronę swojego spakowanego już plecaka.
Cytat:
To dlaczego tak się zachowałeś, mam prawo wiedzieć.
-To dlaczego tak się zachowałeś? Chyba mam prawo wiedzieć...
Cytat:
A ja chcę, tylko wiedzieć, z jakiego powodu odszedłeś i teraz tak przede mną uciekasz, to wszystko o co ja, cię proszę. Tylko tyle...
A ja chcę tylko wiedzieć, z jakiego powodu odszedłeś a teraz tak przede mną uciekasz. To wszystko, o co ja cię proszę. Tylko tyle...

Uff, nareszcie (wiesz, cytowanie i poprawianie prawie całego odcinka jest męczące...)
Akcja sama w sobie jest nawet OK, na temat tekstu się nie wypowiadam, bo byś się załamała. Zdjęcia ładne.
Ta sytuacja kiedy on uciekł... Zawiało mi tu (i to bardzo) "Powrotem do przeszłości", z tą różnicą, że Dustin widział wizję swojej przyszłości z Lily; u Ciebie Adam widzi przeszłość (heh, musiał mieć straszne skrzywienie psychiczne, szkoda mi go )
W niektórych miejscach aż prosił się odstęp. Nie cytowałam już tych momentów, ale następnym razem zwróć na to uwagę.
Hmm, opisy, jak miło I to całkiem spory fragmencik+trafne przemyślenia, których lektura przypomniała mi znowuż mój "lepszy" styl pisania (bo ten zwykły to 3/4 odcinka jako dialog )

6/10, bo błędy są naprawdę karygodne
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem