Ja pisze odconek 2 mojego nowego opowiadanka "Ona, on i jego dziewczyna". Mimo że może wielu to opowiadanko sie nie podoba...
Mateusz przestał zarywać do Edyty. Karolina zakuplowała sie z Olą i Mateuszem (ale to nie była przyjaźń). Edyta jakby powoli sie od niej odsuwałą... Pewnego dnia Karo dostała od Edyty wiadomość na GG: "Nie wiedziałam że taka jesteś!! Zdradziłaś naszą przyjaźń!!!! Nie wiem jak mogłaś mi to zrobić!! Byłam taka naiwna że ci sie zwierzyłam!!" Karolina nie wiedziała o co chodzi Edycie. Przecież Edyta nic jej nie mówiłą że chce kręcić z Mateuszem. To dziwne, ale Karolina była zła na Edyte za to co napisała. Przez większość dni nie odzywały sie do siebie. Edyta przesiadła sie na niemieckim, zakumplowała z Dagą i Alką (dwiema największymi plotkarami). Karolina bezradna i opuszczona znalazła wsparcie w Oli. Związek Oli i Mateusza był mocny, ale Ola trzymałą wciąż Mateusza na krótkiej smyczy... Mateusz dość często groził że zerwie... Ola płakała po nocach i żałowała że np. strzeliła mu z liścia kiedy zagroził że zerwie... Mateusz zaczął zarywać do innych dziewczyn... Cały czas jego najlepszą przyjaciółką była Ania... Siedziała z nim na matmie i historii, Mateusz zwierzał sie jej mówił że nie wytrzyma z tą Olką. Ola zrobiła sie zazdrosna o Mateusza. Myślała że chce z nią zerwać żeby chodzić z Anką, ale ona nie byłą nawet w jego typie! Kiedyś Ola spała u Karoliny:
- Wierz co Karolina? Chyba Mateusz chce chodzić z Anką...
- Chyba ci na mózg padło! On i Anka? Hahaha!!!
- Mówie poważnie! On coś podlizuje sie do niej.
- Oni są tylko kumplami tak jak byś była zazdrosna o to że ja rozmawiam z Matim.
- Ale to co innego. A właśnie z kim ty chcesz?
- A ze..... -Karolina rozmyślała czy powinna powiedzieć Oli czy też nie. Nie miała do niej 100% `zaufania, a Grzesiek (który jako jedyny wiedział) ostrzegał ją żeby dla własnego bezpieczeństwa nie mówiłą nikomu.
- No tylko sie nie wykręcaj że z nikim!!!
- OK. Z Robertem.
- Z jakim Robertem?
- No z tym z III a, z gimnazjum.
- Ale on ma dziewczyne!
- Wiem, ale cóż, miłość nie wybiera...
Czy Karolina dobrze zrobiła ufając Oli? Jakie będą tego skutki? Czy Mateusz naprawde chce kręcić z Anką? Co chce zrobić Karolina? Do czego będą ją namawiać Ola i Mateusz? O tym już w następnym odcinku!
|