View Single Post
stare 02.05.2004, 21:36   #282
Kama2002
Guest

Domyślnie

"Kariera i..."
odc. 6

Nagle Andrzej oprzytomniał. W końcu w jego mieście jest tylko jeden szpital dziecięcy. Natychmiast tam pojechał. Dowiedział się u miłej siostry przełożonej, gdzie leży Ania. Na szczęście na internie. To znaczy, że jej życiu nie zagraża niebezpieczeństwo.
Niepewnie wszedłszy do sali ujrzał rodziców dziewczynki siedzących przy jej łóżku. Dziecko spało.
- Dzień dobry - po cichu powiedział Andrzej.
- Dzień dobry - odpowiedzieli rodzice.
Andrzej chwilę stał przy łóżku Ani nic nie mówiąc, a jej rodzice przeszywali go dziwnym wzrokiem.
- To... To ja ją potrąciłem - po chwili rzekł Andrzej.
Ojciec dziewczynki nagle poderwał się z miejsca.
- Spokojnie, Stasiu...
Ja państwa bardzo przepraszam, nie wiem, jak mogło do tego dojść...
- Jasne, pędzić 120 km/h w środku miasta! Mógł się pan zastanowić, nim pan to zrobił! - powiedział tato dziecka.
- Ja naprawdę przepraszam. Najbardziej Anię... Proszę, przyniosłem kwiaty - rzekł Andrzej wręczając je mamie dziewczynki.
- Ech... Teraz to już i tak nic na to nie poradzimy. Dobrze chociaż, że okazał pan skruchę... - stwierdziła inteligentnie wyglądająca rodzicielka Ani.
- Cieszę się, że tak państwo zareagowaliście... A co stało się dziewczynce?
- Może wyjdźmy na korytarz, tu jakoś duszno, poza tym możemy obudzić małą - znacząco odrzekł tata Ani.
- Otóż Ania miała lekki wstrząs mózgu, ale mało poważny - zaczęła mama Ani.
- W każdym razie teraz pozostaje pod obserwacją.

Andrzej pobył u Ani kilka godzin. Rozmawiał z nią, bawił się. Udało mu się udobruchać rodziców.
- Pa pa, Anusiu! Do widzenia szanownym państwu - rzekł zadowolony z obrotu sytuacji Andrzej.

- No, teraz jeszcze muszę się policzyć z Haliną...

Co Andrzej powie Halinie?
Jak zareaguje Halina?
Jaką karę poniesie za spowodowanie wypadku Andrzej?
To i jeszcze więcej w następnych odcinkach telenoweli pt. "Kariera i..."
reż. Kamila Kruczyńska
  Odpowiedź z Cytatem