Odp: Pytania i odpowiedzi
Cailleach jest jeszcze ambrozja. Żeby ją zrobić trzeba mieć 10 poziom gotowania i musisz poznać przepis na ambrozję, następnie musisz mieć 10 poziom wędkarstwa żeby złowić Rybę Śmierci, która jest składnikiem oraz potrzebujesz owocu życia - najpierw potrzebujesz 7 poziomu ogrodnictwa, potem musisz znaleźć kilka nasion specjalnych, wszystkie zasadzić i liczyć, że któreś to będzie życiodajna roślina. Więc kiedy zbierzesz owoc życiodajnej rośliny złowisz rybę Śmierci w jeziorku przed mauzoleum na cmentarzu i poznasz przepis na ambrozję możesz ją przygotować. Po spożyciu jej okres, w którym aktualnie znajduje się twój sim (np. sim jest młodym dorosłym i ma 2 dni do stania się dorosłym) zostanie wyzerowany czyli przywrócony do poziomu pierwotnego (będziesz młodym dorosłym, który za 21 dni stanie się dorosłym) i tak samo jest jak jesteś dorosłym, emerytem, a nastolatkiem i dzieckiem to nie wiem.
Edit: Searle jeżeli sim ma dom w okolicy to logiczne, że wejdziesz do niego i sprawdzisz ile ma dni. Ja opracowałem mały podstęp jak zobaczyć u takiego sima, który nie ma stałego zamieszkania (czyt. domu). Tworzysz sobie jednoosobową rodzinkę, kiedy ten twój sim co nie wiesz ile ma lat jest u swojego lubego to tym jednoosobowym jedziesz do niego i zapoznajesz się z tym co chcesz się dowiedzieć jego wieku, następnie boolpropem przesuwasz pasek znajomości (chyba, ze wolisz bez kodów) i dajesz wprowadź się wtedy masz możliwość zobaczenia ile ma ten sim lat. CO dalej z nim zrobisz to twój pomysł. Możesz go wyeksmitować do swojego wybranka lub jeśli jest za stary zostawić w tym domu, albo wyprowadzić do miasta lub do schowka. Mam nadzieję, że pomogłem i Tobie i Cailleach. Pozdrawiam D_S
Ostatnio edytowane przez Łezka : 11.11.2009 - 12:19
|