25.11.2009, 20:30
|
|
Reputacja: 10
|
Odp: Pytania i Odpowiedzi
Cytat:
Napisał nmin
Kolejne dwa pytania:
1 - jak wygląda sprawa Simów z różnymi stopniami wizy? Mogą wyjechać razem, i wtedy jeden wraca szybciej, czy w ogóle nie ma szans na wspólną podróż?
I co daje nagroda "przygotowany podróżnik" z punktów szczęścia, czy ktoś już ją kupił?
2 - jak działają skrzynie, które można kupić w obcych krajach? Jeśli włożę tam rzeczy z plecaka, to czy znikną po zmianie aktywnej rodziny, czy zostaną? Jedną skrzynkę kupiłam, ale boję się sprawdzać. I czy te rzeczy będą z czasem traciły na wartości, czy ceny zostają takie same?
P.S. Wiecie, że można ukraść dzieciom zabawki z ich domów? Po kliknięciu na "otwórz" na skrzynce z zabawkami, pokazuje się opcja "wszystko", jak na tych normalnych skrzyniach, i moja Simka wzbogaciła się o króliczka, samochodzik, kucyka i rakiety, bo nie chciało mi się oddawać
EDIT: I pytanie nr 3  Ktoś już sprawdzał, czy pomocnik kolekcjonera, ten za punkty, działa także w otoczeniach innych krajów?
|
Ad 1 - Podróż trwa tyle, ile wynosi najdłuższa wiza osoby jadącej (np. Simka ma poziom 0, a Sim 1, to razem mogą jechać na tyle, na ile pozwala 1 poziom wizy [6 dni? nie pamiętam]), a nagroda przygotowany podróżnik pozwala jechać na kilka dni dłużej niż wskazywałby na to poziom wizy.
Ad 2 - Skrzynie możesz postawić w pokoju i przełożyć tam wartościowe rzeczy z plecaka. Wątpię, by znikała ich zawartość po zmianie rodziny, bo po włożeniu do skrzyni każda rzecz staje się elementem wyposażenia domu, nie plecaka, a co do wartości, to niestety nie wiem, ale pewnie to jest tak ze znalezionymi kamieniami w mieście (ale nie wiem właśnie, jak to jest z tymi kamieniami, bo nigdy nie sprawdzałam ).
Ad 3 - Mam nadzieję, że pomocnik będzie działał na wakacjach! Moi podróżnicy mają jeszcze za mało punktów na kolekcjonera, ale sumiennie zbieram
|