View Single Post
stare 11.12.2009, 19:58   #8
Łezka

Reputacja: 17
Domyślnie Odp: Pytania i Odpowiedzi

Agnieszko co do biblioteki Langraba, to aby się tam dostać musisz dostać klucz, który otzrymasz po podjęciu owej okazji (zapomniałem nazwy - dzisiaj ją wypełniałem) - wtedy już wszędzie sama trafisz. Co do owoców (z tego co pamiętam):
Epipt - granat, wiśnie i pomelo (ten jest trudniejszy do zdobycia bowiem nie można go kupić, ale gdzieś blisko targu w ogrodzie któregoś z domów rośnie). Nigdy jeszcze nie złowiłem ryby mumii, ale podejrzewam, że powinnaś kupić w księgarni poradnik na jakie przynęty łowic i tam będzie pisac gdzie je łowić.
Chiny - śliwka, wiśnie.
Francja - Na początku możemy kupić tylko Grona Cherimola Blan i Grona Renoit za 6 simoleonów sztuka Jak osiągniemy 3 poziom wizy we Francji to u specjalnego kupca można kupić najlepsze grona - Cranerlet Nuale oraz Gralladine Fran za 50 Antycznych Monet sztuka. Nie do kupienia lecz do zebrania od "przyrody" są grona Avornalino i Meliore. To wszystkie grona. We Feranci nie ma nowych owoców. Pro po nektarów najbardziej udane kompozycje jakie mi wyszły to:
1. Nektar 50% Jabłka 50% Grona Cherimola Blan
2. Nektar 3 Grona Renoit 3 Grona Meliore 2 Grona Avornalino
3. Nektar 50% Limonka 50% Grona Renoit
4. Nektar 50% Winogrona 50% Grona Renoit
5. Teraz zamierzam stworzyć kompozycję Nektar 50% Granat 50% Grona Meliore, powinna wyjść ładna mieszanka, bo granat to owoc egzotyczny i trudno dostępny w dodatku świetna jakość tak jak i Grona Meliore.