View Single Post
stare 29.12.2009, 17:41   #197
Nix

Reputacja: 11
Domyślnie Odp: wszystko co mozna znaleźć, doskonalić, kolekcjonować

Cytat:
Napisał Alicja1957
Sądziłam, że po oszlifowaniu kamienie będą miały większą cenę sprzedaży, ale rozczarowałam się - same straty przy sprzedaży oszlifowanych kamieni.
a nie zgodzę się :3
Znalazłszy różowy diament, wart około 1100 Simoleonów, postanowiłem go oszlifować szlifem sercowym (który kosztuje jak pewnie wiecie 1000$). Kiedy następnego dnia odebrałem kamień, sprawdziłem jego wartość - skoczyła ona do ponad 7 tysięcy :3
Jeśli więc chodzi o kamienie, to strat raczej nie ma - są zyski, szczególnie jeśli chodzi o rzadkie kamienie i drogie szlify ^.^
(chociaż ja właśnie zbieram teraz wszystkie możliwe rodzaje kamieni we wszystkich szlifach, więc nie zamierzam na razie sprzedawać tego okazu)

Cytat:
Napisał AlicjaJulia
Ja ma pytanie co do użyteczności kamieni szlachetnych. To, co napisała Alicja1957 to wszystko, co można zrobić z kamieniami? W sensie sprzedawać, lub kolekcjonować? Nie można ich gdzieś postawić, w jakiejś gablotce, czy czymś?
Oczywiście, można postawić na wszelkich powierzchniach w domu (stoły, etażerki, blaty, ect.) Co więcej możesz zmienić sposób ekspozycji - sprawić, by kamień leżał na poduszce lub na okrągłym postumencie. Wystarczy na niego kliknąć i wybrać odpowiednia opcję.
Z resztą - kolekcjonowanie samo w sobie jest imo wystarczające XD chociaż przydałaby się może opcja typu "przekup" albo "podaruj" albo "wykonaj biżuterię"? xD

Mój Pluton znalazłem przy kopalni ^.^

A ogólnie z rzeczy do kolekcjonowania - brakuje mi już tylko jednego chrząszcza. I tu moje pytanie - gdzie mogę znaleźć żuka tęczowego?

Ostatnio edytowane przez Nix : 29.12.2009 - 17:47
Nix jest offline   Odpowiedź z Cytatem