View Single Post
stare 08.01.2010, 09:39   #518
Łezka

Reputacja: 17
Domyślnie Odp: Losy rodzin Maxisa...jak się potoczyły?

Po ponownym zainstalowaniu gry The Sims 2 + dodatki rozpocząłem grę w Kwitnących Wzgórzach.
1. Szpadel... Pierwsza moja myśl była taka, że Donald ożeni się z Aleksandrą Łopatką, lecz nie było chemii między nimi. Jako zapalony "rolnik" dołączył do klubu ogrodników oraz klubu o naturze, gdzie poznał jego "prezeskę" Michalinę (Pływak bodajże), ona się nim zauroczyła, ale on nią nie, więc odpuściłem podboje miłosne z Michasią. Przypadkiem, gdy Don był w ogródku i podcinał drzewka do jego drzwi zapukała Simka NPC Prakseda Ślimak, stwierdziłem że ją powitam. I tak za 5 dni wzięli ślub w towarzystwie przyjaciół Dona (Michalina i kilka NPC), jednak u mnie ślub zawsze musi zakończyć się zdradą. Zapomniałem, że Michalina była zauroczona Donaldem i po "zaobrączkowaniu młodych" poczuła się zdradzona. Spoliczkowała Dona i wyszła. Mieli tylko jedno dziecko - syna Filipa. Mały wychowywał się zdrowo, przeszedł wszystkie okresy początkowe pomyślnie. Donald stał się emerytem, a Prakseda osiągnęła szczyt kariery Sportowej. Gdy tylko Filip został nastolatkiem dostał 3 stypendia, a także wybrał się na studia. Studiuje w Akademii Klasycznej, mieszka w Akademiku "Zapiecek" i jako kierunek wybrał Literaturę, lecz w II sem. 3 roku studiów zmienił na Nauki Polityczne (chce zostać Wcielonym Prawem). Obecnie jest w I sem. 4 roku, zaręczył się z dziewczyną NPC Marleną, ale flirtuje z Roksaną Kolec, która ma chłopaka Jonasza Pikusia, ale ich romans jeszcze się nie wydał. Filip dostał się Tajnego Stowarzyszenia (nosi garniturek z logo lamy . Podczas studiowania Filipa Donald napisał 3 książki: "Ogrodnictwo i Ty" tom I oraz II, a także "Opowieść ogrodnika". Prakseda stała się emerytem, lecz jest aktywna zawodowo. Donald zmarł ze starości w wieku 74 dni i pozostawił po sobie nie tyle złoty nagrobek, ale wysoki spadek dla żony i dziecka. Aktualnie wdowa stara się kogoś poderwać - trudny kawałek chleba. To byłoby na tyle u Szpadli.

Łopatka Aleksandra... Zamieszkała w opuszczonej szopie ("uległa" renowacji), nienawidzi się ze swym byłym mężem Gienkiem, natomiast z córką ma świetny kontakt. Jeśli chodzi o sferę uczuciową to jest pusta jak bęben pralki. Zawodowo pracuje w karierze Poszukiwacz Przygód i brakuje jej dwóch awansów do szczytu tej kariery. W planach (i pragnieniach) ma wyjazd wakacyjny na Wyspę Twikki w ramach urlopu.