View Single Post
stare 22.01.2010, 22:02   #117
Sandy

Reputacja: 12
Domyślnie Odp: Detektyw Georgia Roberts

Cytat:
Tak… Georgia Roberts była mistrzem improwizacji. Jeszcze pół godziny tematu miała łzy w oczach i głos jej się załamywał, a teraz była ostra, pewna siebie i przebiegła- taka jak kiedyś.
A co ma do tego improwizacja? oO Mogłeś napisać, że doprowadziła do perfekcji opanowywanie negatywnych emocji, ale ta improwizacja kompletnie mi tu nie pasuje.

Cytat:
Jedyna kobieta, która była tego świadkiem, usłyszała jedynie pisk opon, bowiem była ślepa.
Ślepa nie brzmi zbyt ładnie - to jest raczej przezwisko dla osoby gapowatej Ładniej byłoby "niewidoma"

Generalnie trochę mnie dziwi, że Kate nie odniosła żadnych poważnych obrażeń, a mimo to straciła dużo krwi.
No ale ok, nie czepiam się - w końcu nie było zbyt dużo o jej stanie zdrowia napisane.
A co do opcji Sherlock'a że niby to Roy/Tom potrącił Kate... to wydaje mi się dość nieprawdopodobne. Po pierwsze: Żaden z nich nigdy nie wspominał, że ma samochód więc Georgia nie mogła o tym wiedzieć. A po drugie jeśli go ma, to nie wierzę, że pani detektyw wiedziałaby jakim lakierem został pomalowany.
Dlatego myślę, że Roy'a potrzebuje do czegoś innego - ostatecznie jest facetem, więc lepiej zna się na samochodach.
A co do sytuacji rodzinnej Geogrii... informacja o rozwodzie musiała być dla niej naprawdę bolesna, a mimo to potrafiła zapomnieć na chwilę o problemach osobistych i skupić się na zawodzie - podziwiam ją.
Cóż, pani detektyw (której z początku nie lubiłam) zyskuje coraz większą sympatię w moich oczach ^^