Odp: Mój drugi dom.
No trochę lepiej teraz. Ale wciąż mam zastrzeżenia. Mianowicie:
1. Świeczniki w oknie?
2. Symetryczne obrazy nie wyglądają dobrze.
3. To, czego zawsze się czepiam - nie ustawia się kuchenki koło zlewu, jest to błąd architektoniczny.
4. Salon ciemny i ponury.
5. Czy w kuchni są dwie zmywarki? (ew. zgniatarki śmieci?)
6. Łazienka za duża i nic do siebie nie pasuje.
7. W kuchni są różnego rodzaju szafki, nie wygląda to ładnie.
8. Blaty w łazience przysłaniają okna - ŹLE
9. W pokoju dziecięcym lampka na oknie - czy ty masz w domu lampki i świeczniki w oknach?
10. Brak firanek w niektórych oknach. Nie lubię takiej golizny. Na okna bez ozdób można sobie pozwolić jedynie w modernistycznej/postmodernistycznej architekturze.
11. W kuchni okna również są przysłonięte szafkami.
12. W sypialni nowoczesne plakaty nie pasują do przodka na starodawnej fotografii. W ogóle nic tam do siebie nie pasuje. W dodatku to jest za długa i za pusta.
13. Pomieszczenia mini-siłowni jest do niczego.
Poza tym lepiej byłoby zrobić zdjęcia w dzień. Przepraszasz za siatkę to po co wciąż robisz zdjęcia w trybie budowania/kupowania? Wystarczy wprowadzić tam bylejakiego ludka na moment i zrobić zdjęcia w trybie gry. Ściany wołają o pomstę do nieba. Połowa w jakimś dziwnym betonowym odcieniu, a w siłowni położyłeś, o ile mi się dobrze wydaje, okładzinę kątową (tzn. służy ona tylko do umieszczania na rogach po to, żeby np. zrobić ozdobne belki pionowe lub wzorek z cegieł). Popatrz dobrze w grze, tam powinny być trzy rodzaje takiej samej okładziny - lewy kawałek, środek i prawy kawałek. Tak to się stosuje. Kapujesz?
Poza tym różne drzwi, różne okna, różne dachy - jednym słowem bałagan architektoniczny. Mam dla ciebie dobrą radę - jeżeli przed położeniem dachu położysz podłogę to stworzą się sufity. Popatrz na zdjęcie 9, widzisz? Podejrzewam, że nad tym pomieszczeniem jest drugie piętro. Zdjęcia z sufitami wyglądają ładniej i porządniej. Wciąż brakuje rzutu pomieszczeń. I popracuj jeszcze mocno nad kolorowaniem. Większość obiektów możesz dobrać kolorystycznie.
Ostatni twój projekt oceniłam na 1 chyba to teraz daję 3/10. Widać postępy :-)
|