View Single Post
stare 10.05.2004, 18:17   #316
likagirl
Guest

Domyślnie

Napisze dzisiaj kolejny odcienek......wiecie co?Lubię pisac opowiadania

"Zakręcony świat" odcinek 16

Marta wróciła do domu.....Wzięła się w garść."Zadzwonię na tą holerną policję (nie urażając)" powiedziała po cichu.Zlapała za telefon i zadzwoniła
-Tu komisariat policji w Simsowie , czym moge służyć?
-Ja panu powiem, powiem czym moze mi pan służyć!Prosze natychmiast połączyć mnie z szefem policji!
-Dobrze...dobrze...

-Tu szef policji w Simsowie, w czym mogę pomóc?
-Oklepaną spiewkę macie.Tamten gadał tak samo...Ale nie o tym chciałam rozmawiać.Moja córka Asia zginęła!Niewiadomo gdzie jest!Nikt nie chce mi pomoc!Nawet policjanci, mówią że cos jest z domem ale niewiem o co chodzi!Prosze mi to wytłumaczyć i powiedzieć czy znajdzie pan moja córkę!
-Czy to pani Marta Swink, tak?Dostałem wiadomość o pani córcę i robimy wszystko żeby ją odnaleźć ale...
-Ale co??Ale widocznie sie za malo staracie!!A może wam chodzi o ten przeklety dom!O co w tym chodzi!
-Ja pani nie moge udzielić odpowiedzi ale my naprawdę staramy odnaleźć się Asie.
-Ja dowiem sie wszystkiego!Co z tym domem! I dlaczego niechcecie mojej córki odnaleźć....dowiem się.... -Marta pogrążała się w smutku i zaczęła płakac.Powoli traciła nadzieje że Asia się odnajdzie-Ja...ja... odnajdę moją córke choćbym nie wiem co!
I rozłączyła sie.Usiadła na kanapie, przetarła oczy z łez."Nie załamuj sie, jesteś silna" powtarzała.Ale to było silniejsze od niej.Nie umiała przestać płakac, choć zachowywała się jak dziecko.W końcu przestała płakac i poszła na górę do młodszej córki.Otworzyla drzwi dziecięgo pokoju,zobacyła cos strasznego, serce jej zamarło, nie umiała złapac oddechu..........ale o tym w nastepnym odcinku
  Odpowiedź z Cytatem