View Single Post
stare 27.02.2010, 10:15   #4
Master of Disaster

Reputacja: 26
Domyślnie Odp: Domek "Baby Jagi"

Hej, jeśli macie panoramiczny/nietypowy monitor, to chyba wystarczy uruchomić w okienku. Ja mam rozdzielczość natywną 1440x900, ale do grania w Simsy 2 (jeśli akurat gram, bo ostatnio się to raczej nie zdarza) używam trybu okienkowego i rozdzielczości 1024x768. Nietrudno to ustawić - zdaje się, że wystarczy wejść w menu opcji. Ewentualnie można kliknąć PPM na ikonę skrótu, wejść we Właściwości, potem karta Skrót, a tam, w polu Element docelowy, po spacji dodać tekst:

- -r800x600 - w ten sposób uzyskamy rozdz. 800 na 600, można w miejscu "800x600" wpisać dowolną inną rozdzielczość, tylko chyba musi być wyższa, niż 800x600 (niższych nie sprawdzałam)

- -w - a w ten sposób uzyskamy tryb okienkowy. Jeśli wpisujemy i jedno, i drugie, musi je oddzielać spacja; kolejność jest chyba dowolna. Dodam jeszcze, że ten sposób działa w większości nowszych gier; pomaga w miarę bezproblemowo grać w TS1, która to gra w wyższych niż 1024x768 rozdzielczościach sprawia pewne problemy...

Dodam jeszcze, że przez was mam ochotę znów zagrać w TS2 Dobrze, że dzisiaj sobota.
Master of Disaster jest offline   Odpowiedź z Cytatem