Cytat:
Napisał anie_1981
Ja mam Windowsa XP HE SP2 i 4GB RAM. Więc Windows widzi u mnie 3,5 GB RAM. Ustawiłam boot.ini na 3GB, więc tak jakby pół giga RAM'u jest "w rezerwie" dla Windowsa. Jak coś to można przecież jeszcze połączyć oba sposoby. Przestawić Windowsa na te 3Giga, zmienić pliki exe gry i dodatkowo uruchomić Windka w trybie czystego bootowania...(...)
|
Tutaj są dwie kwestie: Jak zmusić Windows do rozpoznawania całej pamięci i druga - Jak zmniejszyć zarezerwowaną przez system pamięć, żeby programy mogły wykorzystywać jej więcej. Najlepszym rozwiązaniem byłoby zmuszenie Windowsa do obsługiwania całej dozwolonej pamięci - czyli w Twoim przypadku 4GB. Jest opcja "PAE" (skrót od "Physical Address Extension") która umożliwia, czy lepiej - zmusza Winddows do wykorzystywania całej pamięci 4GB, a nawet większej - jeżeli taką mamy ale nie wszystkie procesory ją obsługują. Spróbuję pogrzebać w swoich archiwach - może znajdzie się uniwersalne i bezpieczne rozwiązanie.
Cytat:
Napisał anie_1981
Oni wiedzą dobrze, że źle napisali grę. Ale przecież się nie przyznają... Lepiej jest wciskać kity, że to nasza wina. Bo mamy złe komputery, złe oprogramowanie, czy za stare sterowniki. Dla nich ta nasza skłonność do darmowych (o wiele ładniejszych z resztą) dodatków z neta, jest świetną wymówką.
|
Nie sądzę, żeby można było aż do tego stopnia odsądzać EA Games od czci i wiary chociaż serce i ręce aż rwą się żeby Ci przyklasnąć. Weź pod uwagę, że mimo wszystko dużo błędów powodowane było właśnie przez sprzęt lub sterowniki.
"Dla nich ta nasza skłonność do darmowych (o wiele ładniejszych z resztą) dodatków z neta, jest świetną wymówką" - o tym, że będą kłopoty z dodatkami wiadomo było od momentu pierwszych zapowiedzi TS3. Dla mnie nieporozumieniem jest ilość poprawek, które trzeba zainstalować żeby mieć aktualną grę. Większość "normalnych" programów/gier wymaga instalacji ostatniej łatki żeby mieć najbardziej aktualną wersję.
W dużym stopniu jest to pewnie wynikiem polityki antypirackiej ale przed wydaniem TS4 nie wydaje mi się, żeby coś się zmieniło