Odp: Duchy
Tak sobie patrzę na ten temat od pewnego czasu... Nieee, nie mogę go zostawić bez żadnego śladu ode mnie.
Po pierwsze - do łez rozbawiły mnie posty większości osób, w których pisali, że boją się duchów w simsach, tej 'strasznej' melodyjki kiedy się pojawiają, Kostuchy, złodzieja... No ja przepraszam bardzo, ale co w tym jest takiego przerażającego? xd Miałem 9/10 lat i żadna z powyższych rzeczy nie wywołała u mnie przerażenia... Swoją drogą i złodziej i Kostucha wyglądają całkiem przyjaźnie, nie wiem, czego wy od nich chcecie. A jak wam muzyka przeszkadza, to nikt wam nie każe grać przy włączonych głośnikach/słuchawkach...
Teraz na temat - duchy w jedynce potraktowałem trochę jako taką ciekawostkę w grze. Oprócz łażenia po parceli i okazjonalnie postraszenia domowników, to nic za specjalnie się z nimi nie dzieje. A szkoda, bo liczyłem na trochę większe rozwinięcie tematu (np. w Abrakadabrze - zaklęcie umożliwiające kontakt z duchami, jakieś seanse spirytystyczne, czy dodatkowe umiejętności duchów (lewitacja lub choćby wystraszenie na śmierć sima). Co innego jest w dwójce, w której pojawiły się różne kolory duchów, ciekawe cechy charakterystyczne związane z tym, jak dany sim umarł... oraz Wskrzeszeniomat, którym uwielbiam się bawić. ;]
|