Cytat:
Napisał ewuniatko
Domyślam się, że ulepszenie sprzętu i wymiana niektórych części jest wskazana do poprawienia płynności gry i ulepszenia samego komfortu grania 
Jednak faktem jest, że owe części wcale tanie nie są, a obecnie niestety nie stać mnie na ich zakup  Tym bardziej, że na wymianie jednej części pewnie by się nie skończyło 
|
Nie podałaś ŻADNYCH informacji o swoim komputerze ani o ustawieniach gry więc nie oczekuj jakiś konkretnych porad. Czasami wystarczą zmiany w BIOS, czasami drobne zmiany w ustawieniach gry, czasami trzeba zmienić ustawienia systemu ale fakt - najczęściej trzeba wymienić jakąś część. Czy to jest drogie? To zależy od tego co dla kogo jest drogie ale komputer jest jak samochód - zawsze trzeba w niego inwestować. Dobrze szukając w internecie można oszczędzić sporo kasy ale jednak trochę tej kasy jest potrzebne - niestety.
Dobry komputer do gier złożysz sama za 1200 - 1500 zł, za taki sam kupowany w sklepie zapłacisz min 2500 jeżeli w ogóle taki znajdziesz, bo niestety większość gotowych zestawów jest sprzętem uniwersalnym, nie ukierunkowanym na profil użytkownika tylko na jak najniższą cenę więc nie można oczekiwać od niego cudów. Podzespoły nie są tanie ale żeby mieć dobry sprzęt trzeba wydawać pieniądze "z głową" a nie na zasadzie - kuię teraz coś "super" i starczy mi to na np. 5 lat - to są właśnie wyrzucone pieniądze bo nikt nie wie jakie będą wymagania gier za 2-3 lata, a za te 2-3 lata taka np. karta graficzna będzie kosztowała 1/3 dzisiejszej ceny.
A na koniec, żeby napisać cos "w temacie" to wydaje mi się logiczne, że granie w dużym domu jest dla komputera bardziej wymagającym zadaniem niż granie w malutkim domku więc chyba nie ma w tym nic dziwnego.