View Single Post
stare 24.03.2010, 19:58   #15
MarekS
Guest

Domyślnie Odp: Windows 7 - problem z uruchomieniem gry

Cytat:
Napisał Domi94 Zobacz post
Witam serdecznie.

Od kilku godzin jestem posiadaczką systemu Windows 7, który zainstalowany jest na fabrycznie nowym notebooku Asusa. Postanowiłam zainstalować na swoim komputerze grę The Sims 2. Sam proces instalacji przebiegł bez większych zarzutów. Problemy pojawiły się, gdy chciałam uruchomić grę. Pojawia się komunikat, że ten program ma znane problemy ze zgodnością. Gdy naciskam przycisk "Wyszukaj rozwiązania w trybie online", wyskakuje mi komunikat, iż nie odnaleziono rozwiązań problemu. Natomiast kiedy naciskam "uruchom program" wyświetla się komunikat "Włóż właściwą płytkę CD, wybierz OK i ponownie uruchom program", chociaż płyta z grą znajduje się w środku.

Zwracam się więc do Was z wielką prośbą o pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Za wszelkie rady i wskazówki będę bardzo wdzięczna.
Przede wszystkim wyłącz funkcję Kontroli konta użytkownika:
Panel sterowania->Konta użytkowników->Zmień ustawienia funkcji Kontrola konta użytkownika
i tam zjedź suwakien na sam dół: "nie powiadamiaj nidgdy"
Wyjmij płytkę i uruchom ponownie komputer. Wcześniej upewnij się, że odznaczyłaś wszystkie zmiany w trybie zgodności. Przydałoby się przeczyszczenie rejestru i ponowne uruchomienie komputera.
Potem spróbuj uruchmić grę - włóż płytkę.
  Odpowiedź z Cytatem